• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Siūloma griežčiau reglamentuoti vartojamojo kredito sudarymo vietą ir drausti tokią kredito sutartį pasirašyti naudojant nuotolinio ryšio priemones.Tai numatančią Vartojimo kredito įstatymo pataisą Seimui siūlo priimti Seimo nariai Erikas Tamašauskas ir Audrius Endzinas.

REKLAMA
REKLAMA

Jei ši pataisa būtų priimta, pastaruoju metu išpopuliarėjusių greitųjų paskolų teikėjai nebegalėtų siūlyti gyventojams pasiskolinti pinigų kavinėse ir kitose viešojo maitinimo vietose, išsiuntus trumpąją žinutę ar paskambinus.

REKLAMA

„Pastaruoju metu greitąsias paskolas pasirenka vis daugiau žmonių, tačiau kartu daugėja ir smarkiai prasiskolinusių gyventojų, kurie vartojamąjį kreditą ima gerai neapsvarstę ir nepagalvoję.

Blogiausia yra tai, kad šiuos kreditus teikiančios bendrovės savo paslaugas gyventojams siūlo tokiose vietose, kuriose jie labiau linkę skolintis, pavyzdžiui, parduotuvėse, kavinėse. Kas gali garantuoti, kad kredito nepaprašys nuo alkoholio apsvaigęs asmuo?“ – sako Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Erikas Tamašauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Jo duomenimis, šiuo metu Lietuvoje veikia daugiau nei 30 bendrovių, kurios teikia vartojimo kreditus. Dalis šių bendrovių juos siūlo itin paprastomis sąlygomis, o tai kelia abejonių dėl veiklos skaidrumo ir atsakingumo.

Parlamentarai neatmeta galimybės, kad jei tvarka nesikeis ir nebus pradėtas griežčiau reglamentuoti greitųjų paskolų teikimas, gali padaugėti dokumentų klastojimo, sukčiavimo ar neteisėto asmens duomenų panaudojimo atvejų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų