REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo narys Ligitas Kernagis sukūrė dainą Lietuvos sportininkams, kuri juos turėtų įkvėpti ir nuteikti kovai. Ji skirta ne tik atletams, bet ir Lietuvos sirgaliams.

REKLAMA
REKLAMA

„Tas tekstas bet kuriai komandai, ar krepšinio, ar futbolo, padės susivienyti. Jie norės tai padaryti, nes dainoje sakoma, kad mes vienas be kito negalime“, – atskleidė L. Kernagis.

REKLAMA

– Ligitai, kaip Jums kilo mintis sukurti dainą, skirtą Lietuvos krepšininkams?

– Šios dainos mintis kilo dėl pastarųjų metų Lietuvos situacijos bendravime, nes mūsų tautiečiai yra labai susipriešinę, sukiršinti ir labai pykstasi tarpusavyje. Paimkime D. Kedžio , K. Brazauskienės, motinų, jaunų mamų atvejus ir pamatysime, jog lietuviai visada skyla į dvi stovyklas. Tam, kad lietuviai vienytųsi, kad susiburtų į vieną vietą, man gimė mintis parašyti šią dainą. Labiausiai mane įkvėpė musų jaunių triumfas Europos čempionate. Tas tekstas bet kuriai komandai, ar krepšinio, ar futbolo, padės susivienyti. Jie norės tai padaryti, nes dainoje sakoma, kad mes vienas be kito negalime.

REKLAMA
REKLAMA

– Kiek ilgai kūrėte šią dainą?

– Kaip ir visos geros dainos, ši taip pat gimė labai greitai ir buvo sukurta akimirksniu. Ši daina planuose buvo gana ilgai, tačiau ją sukūriau per keletą dienų.

– Ar tikitės, jog ji gali nukonkuruoti M. Mikutavičiaus „Tris Milijonus“?

– Ši daina tikrai nebuvo sukurta konkurencijai su „Trimis Milijonais“. „Trys Milijonai“ – daina būtent krepšiniui, o maniškė – ne krepšiniui, ji skirta lietuviui. Skaitant komentarus, kurie yra parašomi po mūsų sportininkų pralaimėjimų, būna labai nesmagu. Mes savo komandas turime palaikyti bet kokiu atveju. Kam mums, lietuviams, pliekti savus. Juk jie išvažiavo reprezentuoti mūsų šalį, ginti jos garbę. Mes turime juos palaikyti, tada jie ir bus čempionai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Ši daina sukurta įkvėpti sportininkams ir susivienyti sirgaliams?

– Būtent! Pagrindinis dainos tikslas toks ir buvo. Sirgaliai, kurie yra arenoje, jie saviškius palaiko bet kokiu atveju. Noriu, kad tie, kurie lieka Lietuvoje, neteistų saviškių už blogus rezultatus. Ne tik kad sirgaliai susivienytų, bet ir žaidėjai, žinodami, jog rezultatas prastas, žinotų, jog jiems už nugaros stovi visa Lietuva ir juos palaiko.

– Kaip vertinate Lietuvos rinktinės žaidimą pasaulio čempionate?

– Pasakysiu labai papratai, esu tiesiog sužavėtas rinktinės žaidimu. Labai džiaugiuosi, jog komanda yra komanda. Taip pat džiaugiuosi, kad Linas Kleiza puikiai įsilieja į komandą. Kai ekipoje yra daug žvaigždžių, visi žaidžia po vieną, o dabar visi rungtyniauja tik dėl komandos. Kepurę reiktų nuimti prieš Kęstutį Kemzūrą, nes tai buvo jo planas, jo pasirinkimas, jo puiki taktika. Jis ne tik ir jaunimą ruošia, rengia puikią pamainą, bet ir demonstruoja puikius rezultatus. Laikau pirštus ir kumščius, kad lietuviai eitų kuo toliau ir taptų čempionais.

REKLAMA

– Lietuviai visuomet rungtynes pradeda prastai, tačiau vėliau įsibėgėja ir nugali varžovą. Kas nutinka rungtynių pradžioje?

– Tai yra psichologija. Šią dainą aš rinktinei nusiunčiau per federacijos generalinį sekretorių, nes kaip ir visos jaunimo komandos, lietuviai nesusitvarko su psichologija. Kuomet jauni žaidėjai apsipranta aikštelėje, žaidimas iš karto pagerėja. Ta pati situacija buvo ir su tarybinių laikų „Žalgiriu“, kuomet jie žaisdavo prieš pasaulinio lygio žvaigždes ir niekaip negalėdavo susitvarkyti su nervais. Jeigu jie su tuo susitvarkys, duos į kailį ir amerikonams.

REKLAMA

– Tai Lietuvai prognozuojate aukso medalius?

– Reikės kautis dėl aukso, bent jau to linkiu. Ką nors prognozuoti yra labai sudėtinga. Kaip tikras lietuvis, visą laiką juos palaikysiu, nesvarbu, jie laimės ar pralaimės, jie tikrai nusipelnė ąžuolų vainikų sugrįžus į Lietuvą.

Ligito Kernagio daina:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų