REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žmonės mėgstantis žiemos sportą, labiau linkę per atostogas patirti širdies smūgį, rašo „travel.ru“.

REKLAMA
REKLAMA

Austrijos Innnsbrucko medicinos universiteto kardiologai nustatė, jog aktyvaus žiemos sporto, slidinėjimo, snieglenčių ir pan. mėgėjai dėl aukščio, žemos temperatūros bei nereguliarių treniruočių per atostogas daug dažniau patiria širdies smūgį,

REKLAMA

Pavojingiausios – pirmos dvi atostogų dienos.

Pasak mokslininkų, apie 40 proc. visų turistų mirčių Austrijos Alpėse nutiko dėl širdies ligų. Kardiologai analizavo 170 pacientų, patyrusių širdies smūgius per atostogas Alpėse duomenis. Apie 56 proc. jų susirgo per pirmąsias dvi dienas ir tik 19 proc. iš jų anksčiau buvo turėję problemų su širdimi.

Teigiama, jog prieš išsiruošdami slidinėti net pusė šio sporto mėgėjų nesirengia kelionei ir neturi jokio fizinio krūvio. Prie pasirengimo trūkumo prisideda ir didelis aukštis – daugelį pacientų širdies smūgis ištiko apie 1350 metrų aukštyje.

Tyrimai parodė ir tai, jog net 70 proc. priklausė rizikos grupei – jie rūkė, sirgo diabetu ar pasižymėjo aukštu cholesterolio lygiu.

Kardiologai teigia, jog norint slidinėti tam reikia ruoštis visus metus. Be to, atvykus į kurortą krūvį bei aukštį būtina didinti palaipsniui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų