REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pastebi aplinkos ministro Gedimino Kazlausko neveiklumą ir mano, kad jo darbą turėtų apsvarstyti valdančioji koalicija.

REKLAMA
REKLAMA

„Ministro veikla per tuos dvejus metus demonstruoja absoliutų neveiklumą. Jo darbas yra valdančiosios koalicijos atsakomybės klausimas, ir valdančioji dauguma turėtų apsvarstyti vieno iš savo ministrų darbą", – tokią valstybės vadovės poziciją po susitikimo su aplinkos ministru G. Kazlausku išsakė prezidentės atstovas spaudai Linas Balsys.

REKLAMA

D. Grybauskaitė stagnaciją regi tokiose srityse kaip renovacija, teritorijų planavimas, miškų ūkis. Visose šitose srityse yra stagnacija. O atliekų tvarkyme yra ir visiškas atsilikimas nuo įsipareigojimų Europos Sąjungai, ir tai gresia baudomis Lietuvai ateityje, konstatuoja prezidentė.

„Dabar akivaizdu, kad mažiausiai trejais metais vėluos Sąvartynų direktyvos reikalavimų dėl atliekų tvarkymo, skaidžiųjų atliekų surinkimo ir tos srities infrastruktūros sukūrimo įgyvendinimas. (...) Lietuvai, vėluojančiai vykdyti savo įsipareigojimus, gresia baudos. Dėl to Europos Komisija gali kreiptis į Liuksemburgo teismą. Tas baudas mokės Lietuvos žmonės, o ne ministras, kuris tuo metu jau nebebus ministras ir jo atsakomybę bus labai sunku nustatyti", – prezidentės kritiką išsakė L. Balsys. Vienkartinė tokia bauda siekia 1,88 mln. litų (545 tūkst. eurų).

REKLAMA
REKLAMA

Prezidentė atkreipė ministro dėmesį, kad dėl reikalavimų nesilaikymo atliekų tvarkymo srityje kenčia ir žmonės, kurie yra priversti nuolat jausti blogą kvapą.

„Galbūt tik su trumpomis pertraukėlėmis, kai į sąvartyną atvyksta prezidentė, tuomet jie stebuklingai pranyksta", – primindamas valstybės vadovės apsilankymą Kazokiškėse sakė L. Balsys.

Prezidentė pasigenda ir rezultatų pastatų renovacijos srityje. Valstybės vadovė nuo pat rinkimų kampanijos pradžios čia stebi sumaištį, žmonių nepasitenkinimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Čia trūksta ir žmonių informuotumo, ir konkrečių sprendimų. Yra įvairių programų, renovacijos programa yra svarstoma tobulinama, tai sukelia dar daugiau sumaišties, tvyro nepasitenkinimas, prarandamas laikas, galimybė kurti naujas darbo vietas, neįsisavinami ES pinigai, ir to rezultato, kuris galėjo būti geras, nėra", – akcentuoja D. Grybauskaitė.

Prezidentė mato problemų valstybinių miškų ūkio valdyme. Valstybės vadovė atkreipė dėmesį, kad Valstybės kontrolė yra nustačiusi ir atkreipusi ministerijos dėmesį į neefektyviai valdomą miškų ūkį, bet reformos čia nevyksta.

REKLAMA

„Yra kažkokie projektai, koncepcijos, tačiau tuo metu, kai kaimyninės šalys jau seniai susitvarkė savo miškų valdymą, Lietuvoje viskas yra po senovei, ir miškų urėdijų darbas, ir situacija su miškais yra nepatenkinama", – konstatuoja D. Grybauskaitė.

Tas pats, pasak valstybės vadovės, yra ir su teritorijų planavimu. "Ministras kartojo, kad yra koncepcija, tačiau kodėl ta koncepcija vis dar neįgyvendinta, atsakymo prezidentė nesulaukė", – sakė šalies vadovės atstovas.

Prezidentės ir ministro susitikimas netruko nė pusvalandžio. Kaip sakė prezidentės atstovas, per jį valstybės vadovė neišgirdo konkrečių problemų sprendimo būdų.

REKLAMA

„Ministras negalėjo įvardinti konkrečių darbų, projektų, buvo pakartotos dar kartą įvairios koncepcijos. Tą prezidentė jau žino, o konkrečių darbų taip ir neišgirdo", – sakė L. Balsys.

Pats G. Kazlauskas, išgirdęs prezidentės kritiką, sakė trauktis neketinąs ir jaučiąs premjero palaikymą.

„Aš visą gyvenimą gyvenu taip, kad pradėtus darbus reikia baigti. Juo labiau, kad daug kas išsukta ir pradėjo judėti į priekį, yra pareiga parodyti, kad galima suplanuotus darbus laiku padaryti. (...) Dabar viskas yra suplanuota ir traukinys juda, iš važiuojančio traukinio nesiruošiu išlipinėti", – sakė aplinkos ministras.

Jis mano dar galįs susigrąžinti prezidentės pasitikėjimą, jei uoliai dirbs.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų