REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV kariuomenės Afganistane viršininkas pirmadienį sukritikavo Floridos bažnyčios planą rugsėjo 11-tą deginti Korano kopijas. Generolas mano, kad tokia demonstracija „gal sukelti didelių problemų“ amerikiečių būriams Afganistane, rašo edition.cnn.com

REKLAMA
REKLAMA

Taikos pasaulyje gelbėjimo centras, esantis Geinesvilyje, Floridoje, planuoja pažymėti Al-Quaeedos puolimų Vašingtone ir Niujorke, įvykusių 2001 m. rugsėjo 11 d., jubiliejų sudegindamas kelias musulmonų švenčiausios knygos kopijas. Bažnyčia tikina, kad toks renginys „nėra nei meilės, nei neapykantos išraiška“, bet įspėjimas islamistams.

REKLAMA

Tokio renginio planavimas sulaukė kritikos iš JAV musulmonų ir užsienio valstybių. Tūkstančiai Indonezijos gyventojų sekmadienį susirinko prie JAV ambasados Džakartoje, Indonezijoje, protestuodami prieš Korano deginimą.

Šiuo metu JAV ir NATO turi 120 000 kareivių, besikaunančių su Al Kaida ir jos sąjungininkais Talibano judėjime. Amerikiečių generolas D. Patreusas perspėjo, kad Korano deginimas yra būtent toks pretekstas, kokio ieško Talibanas, ir kad tai gali sukelti didelių problemų ne tik Afganistane, bet ir visame pasaulyje.

REKLAMA
REKLAMA

Taikos pasaulyje gelbėjimo centro tinklalapyje rašoma, kad Korano deginimas turi įspėti apie Islamo ideologiją, nes ji yra „kupina neapykantos“. Pastorius T. Jonesas yra parašęs knygą „Islamas yra velnio“, o bažnyčia pardavinėja kavos puodelius ir marškinėlius su šia fraze. Tačiau bažnyčia teigia, kad toks priešiškumas nėra nutaikytas individualiems musulmonams.

P. El-Amin, Atlantos mečetės Džordžijoje imamas, sakė, kad šiuo metu geriausia strategija būtų ignoruoti T.Jonesą taip, kaip „ignoruojame žmones, pranašaujančius pasaulio pabaigą.“

Kitos religinės organizacijos vienijasi su JAV musulmonais, besipriešinančiais Korano deginimui. Nacionalinė evangelikų asociacija skatina bažnyčią atšaukti renginį, o krikščionių, musulmonų, žydų ir induistų lyderiai suorganizavo „Susibūrimą dėl taikos, supratimo ir vilties“, įvyksiantį dieną prieš suplanuotą Korano deginimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų