• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Už nepateisinamą sirgalių elgesį Pirėjo „Olympiacos“ klubas susilaukė sankcijų. Graikijos vicečempionams skirta bausmė – viena didžiausių šios šalies krepšinio lygos istorijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Graikijos krepšinio pirmenybių vadovai nusprendė, jog buvusi Lino Kleizos komanda kitą sezoną net pirmąsias devynerias namų rungtynes bus priversta žaisti tuščioje arenoje.

REKLAMA

Negana to, „Olympiacos“ turės savo piniginę paploninti daugiau nei 100 tūkst. eurų bauda.

Tokių priemonių Graikijos krepšinio lygos vadovai ėmėsi po incidentų ketvirtosiose šalies čempionato finalo serijos rungtynėse su Atėnų „Panathinaikos“ klubu.

Priminsime, jog birželio 6-ąją „Olympiacos“ arena virto karo lauku. Dar prieš rungtynes „raudonųjų“ sirgaliai susirėmė su policija, o susitikimo metu į aikštę svaidė įvairiausius daiktus, pradedant kėdėmis ir baigiant ugniniais fakelais, bei atakavo ne tik „Panathinaikos“ žaidėjus, bet ir žurnalistus, teisėsaugos pareigūnus.

Sustabdžius rungtynes, per valandą didžiąją dalį krepšinio aistruolių arenos apsaugos darbuotojams pavyko išvaryti. Susitikimas buvo pratęstas, bet 40 minučių kova taip ir neįvyko. Likusi 3 tūkst. graikų minia paskutinę minutę į aikštę vėl paleido daiktų krušą, o mačas buvo galutinai nutrauktas, o Graikijos čempionų titulas atiteko „Panathinaikos“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų