• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iniciatyvinė kūrėjų grupė „Įkvėpimas '10“ šių metų rugpjūčio 28-29 dienomis Kaune organizavo kūrybines dirbtuves, kurių metu naudojantis kompiuterinėmis technologijomis buvo bandoma praturtinti realybę.

REKLAMA
REKLAMA

Dirbtuvių tikslas – supažindinti jų dalyvius su papildytos realybės (Augmented reality) technologija ir kurti kūrybines idėjas, susietas su jos panaudojimu. Naudojantis elektroniniu prietaisu (išmaniuoju telefonu, kompiuteriu ar pan.),  aplinkoje esantys objektai realiu laiku gali būti praturtinti įvairiais papildomais atributais: tekstine informacija, judančiais vaizdais, nuotraukomis ir pan. Šie realybės papildymai yra matomi per elektroninio prietaiso ekraną ar projektuojant vaizdą objektų aplinkoje.

REKLAMA

Dvi dienas trukusias kūrybines dirbtuves susirinkusieji pradėjo nuo įkvepiančių papildytos realybės pavyzdžių apžvelgimo. Vėliau dalyviai diskutavo, dalinosi savo žiniomis apie šią technologiją bei pristatė savo idėjas, kurias norėtų realizuoti. Tarp dalyvių sumanymų buvo galima išgirsti tokių pasiūlymų kaip virtualus turas, skelbimų lenta, Tado Ivanausko muziejaus virtualizavimas, socialinis žaidimas „Dvi puselės“ ir daugelį kitų.

REKLAMA
REKLAMA

„VideoCamp“ komanda užsiimanti įvairių vaizdo technologijų menais papasakojo apie savo naujausius darbus bei mokino kaip, kompiuterio bei projektoriaus pagalba trimatėje erdvėje galima manipuliuoti realiai matomais erdviniais vaizdais.

Antrą dirbtuvių dieną susirinkusieji susipažino su dizainerio Aleksandro Chudinskio idėja, apjungiančia papildytos realybės technologiją ir muziką. Tai virtualus moters kūno formos instrumentas, kurio pagalba galima groti muziką ir manipuliuoti įvairiais garsais.

„Puiku, kai meno žmonės yra supažindinami su naujausiomis technologijomis, tai padeda praplėsti vaizduotės ribas ir sukurti iki šiol nematytų kūrinių“ – renginio reikšme džiaugėsi viena jo dalyvių, dailininkė Dovilė Gusevaitė. Anot jos, optimistiškai nuteikia ir tai, kad daugelis kūrybinių dirbtuvių „Įkvėpimas“ dalyvių užsibrėžė tikslą praktiškai realizuoti įgytas naujas žinias ir pristatyti savo darbus visuomenei.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Renginio organizatorius Alius Levinskas teigė, jog kiti dirbtuvių etapai priklausys nuo dalyvių iniciatyvos, asmeninių žinių ir potencialo. Artimiausioje ateityje planuojama daugiau kūrybinių dirbtuvių su didesniu skaičiumi specialistų ir entuziastų, todėl visi, besidomintys papildytos realybės technologija, nuolat kviečiami registruotis ir dalyvauti projekte.

Apie projektą „Įkvėpimas“

Projektas „Įkvėpimas“ vyksta jau ketvirtus metus ir buria žmones, turinčius skirtingus pomėgius, susitelkti bendram kūrybiniam procesui. Šių metų dirbtuvės yra pirmasis projekto, susijusio su papildytos realybės technologija, etapas. Jo metu buriama iniciatyvi ir kūrybinga komanda, kituose etapuose vykdysianti tarptautinę projekto plėtrą. Tikslas – kuo plačiau panaudoti papildytos realybės technologiją kūryboje, edukacijoje, paslaugų ir reklamos sferose. Plačiau apie tai svetainėje www.ikvepimas.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų