• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Ferdinand GT3 RS“ šiuo metu eksponuojamas Austrijos Linco mieste įsikūrusiame Šiuolaikinių menų muziejuje. Šiuo metu tai yra pati lengviausia ir draugiškiausia gamtai variacija legendinio „Porsche“ modelio 911 tema.

REKLAMA
REKLAMA

„Ferdinand GT3 RS“ sveria nepilnus 100 kilogramų, transporto priemonėje nėra įprasto variklio. Tiksliau, čia nėra jokio variklio. Nei vidaus degimo, nei elektrinio, nei kokios nors hibridinės jėgainės. Tai žmogaus raumenų jėga varomas aparatas, po legendinio „Porsche“ modelio linijomis slepiasi velomobilis.

REKLAMA

Humoro jausmu pakankamai apdovanoti šio velomobilio konstruktoriai mašinos pagrindą sukūrė iš plastikinių vamzdžių, o kaip kėbulo karkasą panaudojo kartoną. O plastiškas kėbulo paviršiaus linijas pavyko išgauti naudojant aliuminio foliją.

Automobilis teršia aplinką tik tiek, kiek dujų iškiria pedalus minantis vairuotojas. Ir nors tai pati lėčiausia variacija „Porsche“ tema, tik ką sukurtas „Ferdinand GT3 RS“ buvo išbandytas tikroje lenktynių trasoje. Tuo įsitikinti galite peržiūrėti vaizdo reportažą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų