REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau šį šeštadienį, rugsėjo 4-ąją, „Sostinės dienų“ vakarinio koncerto metu Vilniaus Katedros aikštėje bus siekiama naujo Lietuvos rekordo – į dangų koncerto žiūrovai paleis 1.000 degančių dangaus žibintų. Planuojama, kad šis įspūdingas reginys esant geram orui bus matomas net iš Trakų.

REKLAMA
REKLAMA

Idėja į dangų paleisti tokį kiekį skraidančių dangaus žibintų gimė naują „Utenos Dark“ alų neseniai pristačiusiai „Utenos“ alaus daryklai.

REKLAMA

„Norime padovanoti miestiečiams ir Vilniaus svečiams tikrą reginį. Neveltui „Utenos Dark“ alui pristatyti pasirinkome dangaus žibintus – jie geriausiai atskleidžia šio lengvo tamsaus, Europoje populiaraus, o Lietuvoje dar neįprasto alaus savybes“, – sako „Utenos“ alaus prekės ženklo vadovė Asta Kazlauskienė.

Naujam alui reklamuoti aludariai sukūrė originalią reklaminę kampaniją, kurios ašimi tapo naktiniame danguje kylantys dangaus žibintai. „Jau befilmuojant reklamą mums kilo mintis, kad tokį reginį turi patirti ir daugiau žmonių. Nusprendėme kartu su „Sostinės dienų“ organizatoriais padovanoti žmonėms realią galimybę patiems paleisti daugybe žibintų, tai nuostabus reginys, kurį prisiminsime visą gyvenimą“, - teigia A. Kazlauskienė.

REKLAMA
REKLAMA

Į „Sostinės dienų“ vakarinį koncertą Vilniaus Katedros aikštėje susirinkusiems žiūrovams iš viso bus išdalinta 1.000 žibintų su instrukcijomis, kaip juos uždegti ir paleisti į dangų. Koncertui įsibėgėjus per Jurgos Šeduikytės pasirodymą maždaug 21.30 val. renginio vedėjas praneš apie akcijos pradžią.

Organizatorių teigimu, leidžiantiems žibintus bus svarbu tiksliai vykdyti vedėjo nurodymus ir būti vieningiems – tokiu atveju reginys bus dar įspūdingesnis.

Apie netradicinį renginį buvo informuotos visos atsakingos tarnybos. „Utenos“ alaus atstovai kartu su „Sostinės dienų“ organizatoriais „Vilniaus festivaliai“ apgalvojo kiekvieną smulkmeną, kad sumanymas butų įgyvendintas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Jei nesutrukdys blogas oras, bus pasiektas naujas Lietuvos rekordas, kuriuo galės didžiuotis ne tik vilniečiai, bet ir visos šalies gyventojai. Todėl į renginį Vilniaus Katedros aikštėje kviečiame visus, norinčius prisidėti prie naujo rekordo siekimo ir paleisti savo dangaus žibintą“, – sako A. Kazlauskienė.

Aludariai pasirūpins ir aplinkosauga – pasibaigus akcijai speciali komanda vyks surinkti nusileidusių žibintų. Žiūrovams renginio metu talkins 40 asistentų.

Degančių dangaus žibintų rekordo buvo siekiama ir praėjusiais metais. „Tuomet prie sostinės Baltojo tilto į dangų buvo paleisti 265 žibintai. Būsimo renginio organizatoriai turi visas galimybes šį rekordą pagerinti“, – sako agentūros „Factum“ vadovas Vytautas Navaitis.

Rekordinis oro žibintų paleidimas vyks:

Rugsėjo 4 d., 21.00-22.00 val. Vilniaus Katedros aikštėje „Sostinės dienų“ vakarinio koncerto metu per Jurgos Šeduikytės pasirodymą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų