• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiemet rugsėjo 1-ąją pasitiks daugiau kaip 200 atsinaujinusių – renovuotų arba renovuojamų – švietimo įstaigų, mokyklų, kurioms skirta per 180 mln. litų. Tai yra didžiausio mąsto vykdoma mokyklų renovacija per pastarąjį dešimtmetį.

REKLAMA
REKLAMA

„Turime pradėti nuo mūsų pačių mažiausių piliečių, suteikdami jiems aukščiausios kokybės išsilavinimą, kad drąsiai galėtume konkuruoti visame pasaulyje. Tam turime sutvarkyti mokyklas bei pasirūpinti mokytojų darbu“, – sakė Premjeras Andrius Kubilius. „Todėl aš džiaugiuosi, jog šiais metais apie 200 švietimo įstaigų, mokyklų yra renovuotos arba renovuojamos –  tai yra vieni iš didžiausių, jei ne patys didžiausi, skaičiai per visą Lietuvos 20-metį. Tai rodo, kad mūsų bendras rūpestis žiniomis, išsilavinimu, jaunąja karta yra labai realus ir paremtas labai konkrečiais darbais“.

REKLAMA

Mokyklos remontuojamos, atnaujinamos pagal įvairias programas. Joms skiriama ir Europos Sąjungos parama, ir valstybės lėšos. Mokyklose įrengiamos energiją taupančios priemonės, dengiami nauji stogai, sandarinami langai, lauko durys, šiltinamos sienos, atliekamas higienos sąlygų gerinimas ir kiti rekonstravimo ir modernizavimo darbai.

Šiais metais 76 švietimo įstaigos modernizuojamos iš Ūkio ministerijos įgyvendinamos Sanglaudos skatinimo veiksmų programos 3 prioriteto „Aplinka ir darnus vystymasis“ priemonės „Viešosios paskirties pastatų renovavimas nacionaliniu lygiu“ lėšų, skiriant 140 mln. Lt. 2010 metais tikimasi baigti rekonstruoti 50 mokyklų pastatus, kiti, užtrukus viešiesiems pirkimams, paraiškų vertinimui, techninių projektų rengimui bus baigiami 2011 m.

REKLAMA
REKLAMA

Iš Švietimo ir mokslo ministerijai skirtų asignavimų  10 mln. Lt skirta 34-ioms mokykloms, kurias savivaldybės atrinko dalyvauti modernizavimo programoje, joms skiriama po 230 tūkst. Lt vidaus patalpoms modernizuoti. Ministerija didžiųjų miestų 18 mokyklų taip pat skiria lėšų, po 38,8 tūkst. Lt, gamtos mokslų laboratorijoms atnaujinti. Dar 2010 m. iš Valstybės investicijų programos lėšų toliau finansuojami 73 švietimo įstaigų investicijų projektai 30,8 mln. Lt. Iš jų šiais metais bus baigti rekonstruoti, statyti 13 objektų.

Nuo 2000 m. šalyje renovuota per 400 mokyklų, pastatytos 8 naujos mokyklos, 28 sporto salės ir vienas baseinas. Šiuo metu statomas naujas Vilniaus rajono Maišiagalos Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo vidurinės mokyklos pastatas, Vilniaus rajono Rudaminos „Ryto“ gimnazijos priestatas. Šiais metais iš valstybės lėšų taip pat atnaujinama 27 valstybinių profesinio mokymo įstaigų mokinių bendrabučiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų