REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kiek iš viso pasaulyje gyvena kačių, nustatyti sunku, nes nemaža jų dalis gyvena pusiau laukinį beglobių gyvenimą. Tačiau namie laikomų rainiukių kiekis apytikriai žinomas.

REKLAMA
REKLAMA

Teigiama, jog pasaulyje gyvena apie 500 milijonų naminių kačių. Daugiausiai kačių laikoma Australijoje – pasak statistikos, ten dešimčiai gyventojų tenka devynios katės.

REKLAMA

Tarp Azijos kontinento šalių viena iš lyderių yra Indonezija, šios šalies gyventojai turi maždaug 30 milijonų kačių.

Daug kačių, net 68 milijonus, laiko Jungtinių Valstijų gyventojai, bet vis dėlto Amerikoje dominuoja šunys. Amerikiečiai laiko apie 400 mln. šunų ir pagal šį skaičių yra pasaulio šunų mylėtojai NR. 1.

Kodėl dažniau pasirenkame kates, o ne šunis?

Šiuolaikiniai žmonės, o ypač didmiesčių gyventojai, stokoja laiko užsiimti su naminiais gyvūnais augintiniais. Dabartinių žmonių poilsis dažniau yra pasyvus, priešais televizorių, kai tuo tarpu laikant šunį reikia būti aktyvesniems, daugiau judėti. Be to, šunims reikia didesnės erdvės, nei katėms. Ne paskutinėje vietoje ir piniginiai reikalai – šunų mitybai ir priežiūrai išleidžiama gerokai daugiau.

REKLAMA
REKLAMA

Šunis reikia auklėti ir lavinti, o žmonės tai daryti pritingi. Tuo tarpu katės savaime yra „proto bokštai“, žmogus nelabai ką begali pridėti...

Šunys labiau įpareigoja žmones ir reikalauja didesnės atsakomybės.

Psichologai pateikia ir dar vieną, gana intriguojančią priežastį, kodėl žmonės pasirenka ne šunį, o katę: žmonės, kaip katės, tampa vis labiau uždaresni. Pavargę nuo beprotiško gyvenimo tempo, jie nori tik tylos ir ramybės. Šia tyla ir ramybe jie gali mėgautis drauge su kate. Taigi, giminingos sielos ieško ir randa viena kitą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų