REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ričardas Berankis vis sparčiau kopia į pasaulio teniso olimpą – po vakarykštės pergalės pirmajame „US Open“ turnyro rate specialų straipsnį apie lietuvį išspausdino net oficialus šių varžybų puslapis.

REKLAMA
REKLAMA

„Kai Andy Roddickas laimėjo „US Open“ 2003-iaisiais, jis užbaigė trejus metus trukusį adaptavimąsi nuo jaunių prie vyro teniso. Tačiau ne visiems šis perėjimas būna toks lengvas ir sėkmingas“, – pradeda savo publikaciją Joshua Rey.

REKLAMA

„Atrankos varžybas įveikęs vos 175 cm ūgio Ričardas Berankis (ATP 124), kuris 2007 metais triumfavo „US Open“ jaunių turnyre, vakar pirmajame rate 6:4, 6:7 (5:7), 6:3, 6:2 nugalėjo buvusią pirmąją pasaulio jaunių raketę Ryaną Sweetingą ir savo karjeroje žengė didelį žingsnį į priekį.

„Kai tau 17-a metų, palyginti su geriausiais pasaulio žaidėjas, tu vis dar esi vaikas. Vyrų tenise fizinis pasiruošimas visai kitas, mąstysena irgi gerokai skiriasi. Jei pralaimi vieną ar du taškus, tai gali kainuoti visą mačą. Visą laiką turi išlaikyti maksimalią koncentraciją“, – kalbėjo R. Berankis.

REKLAMA
REKLAMA

Per vakarykštę dvikovą 4-ajame korte R. Berankis kartais atrodė tiesiog nuostabiai, tačiau mačo su 196 cm ūgio milžinu pradžioje spurtavęs 6:4, 4:1 lietuvis išsimušė iš savo žaidimo ir leido varžovui laimėti keturis geimus iš eilės, o vėliau ir setą – 7:6.

„Kai antrajame sete pirmavau 4:1, žaidžiau tikrai puikiau. Juk pirmavau dviem „breakais“, ko dar galima norėti? Visgi spėju, tada aš praradau koncentraciją ir leidau jam perimti iniciatyvą“, – duobę susitikime su R. Sweetingu pakomentavo R.Berankis.

Vis dėlto vėliau lietuvis susiėmė ir pasiekė pergalę, kuri jam yra tik antroji „Grand Slam“ serijos turnyrų pagrindinėse varžybose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Jausmas – neįtikėtinas. Prieš porą metų aš čia suklupau dar kvalifikacijoje, kai paskutiniame rate trijų setų kovoje nusileidau vokiečiui Bjornui Phau. Tai buvo pirmas kartas, todėl buvo skaudu. Užtat šį kartą jaučiuosi jau kur kas geriau“, – sakė Lietuvos atstovas.

Antrajame „US Open“ rate R. Berankiui teks suremti raketes su grėsmingu varžovu – 29-erių metų austru Jurgenu Melzeriu (ATP 15). Tačiau lietuvis žada rimtą kovą ir jam.

„Aš niekada nenuleidžiu galvos. Visada daug treniruojuosi ir kovoju kietai“, – straipsnio pabaigoje pareiškė 20-metis tenisininkas.

Priminsime, kad už pergalę pirmajame „US Open“ turnyro, kurio prizų fondą sudaro net 22, 668 mln. JAV dolerių, rate R. Berankis užsitikrino mažiausiai 70 ATP reitingo taškų ir 31 tūkst. JAV dolerių (apie 83,7 tūkst. litų) premiją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų