REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Romantinė meilės istorija „Amaya“ Lietuvos kino teatruose bus pradėta rodyti rugsėjo 17 d. Jau dabar filmas sulaukė didelio dėmesio ir yra viena laukiamiausių šio rudens kino premjerų. Ir tai nenuostabu. Ankstesnis filmo režisieriaus Mario Martinsono darbas - drama „Nereikalingi žmonės“ – buvo labai teigiamai įvertintas ir Lietuvos žiūrovų, ir pasaulio kino meistrų – mūsų šalyje filmą pamatė virš 50 tūkst. kino mėgėjų, o tarptautiniame A kategorijos Šanchajaus kino festivalyje, kuriam 2008 m. pirmininkavo garsusis režisierius Wong Kar Wai, „Nereikalingi žmonės“ buvo apdovanoti už geriausią režisūrą ir geriausią filmo muziką.

REKLAMA
REKLAMA

Tarptautinis pripažinimas atvėrė Mariui Martinsonui plačias kūrybines galimybes. Į naująjį savo filmą jis sukvietė visą būrį pasaulinio lygio kino žvaigždžių – japonę Kaori Momoi, vaidinusią „Oskarais“ apdovanotoje dramoje „Geišos išpažintis“, britą Dexterį Fletcherį, sužibėjusį Guy Ritchie filme „Lok, stok arba šauk“, bei pratęsė vaisingą bendradarbiavimą su kultine Lietuvos muzikos, teatro ir kino asmenybe Andriumi Mamontovu, kuris filme „Amaya“ atliko pagrindinį vaidmenį ir sukūrė filmui muziką.

REKLAMA

Filmas „Amaya“ pasakoja apie romantiką Polą, kuris po dramatiško išsiskyrimo su mylimąja leidžiasi į klajones po pasaulį. Prabėga treji metai ir Polas atsiduria Honkonge. Čia likimas vyrą suveda su trimis moterimis, kurios padeda Polui išgyventi dar nepatirtas žodžių „meilė“, „ilgesys“, „džiaugsmas“, „išsiskyrimas“ prasmes ir iš naujo atrasti gyvenimo pilnatvę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų