REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vokietijos „Auto Motor und Sport“ žurnalistai paskaičiavo taškus, kuriuos būtų iškovoję lenktynininkai šio sezono lenktynėse, jeigu būtų naudojama ankstesnė taškų skyrimo sistema.

REKLAMA
REKLAMA

Po 12-os etapų čempionato lyderis yra Markas Webberis iš „Red Bull“. Net penkis lenktynininkus skiria vos dvidešimt taškų – mažiau nei gaunama už vieną pergalę.

REKLAMA

Jeigu paskaičiuotume taškus pagal ankstesnę sistemą, kai prizinės buvo tik aštuonios vietos, tai pirma eilutė atitektų ne australui, o Lewisui Hamiltonui iš „McLaren“– skirtumas tarp pirmos ir antros vietos būtų mažesnis, o M. Webberis negautų taškų už devintą vietą Australijoje.

Tikslas, kurį iškėlė federacija prieš įvesdama naują sistemą, iš dalies pasiektas – pergalė tapo brangesnė. M. Webberio sąskaitoje keturios pergalės prieš dvi L. Hamiltono, S. Vettelio, J. Buttono ir F. Alonso. Tad jeigu būtų priimtas Bernio Ecclestono pasiūlymas apdovanoti lenktynininkus medaliais ant podiumo ir suskaičiuoti juos čempionato pabaigoje, M. Webberio pranašumas šiuo metu išaugtų dukart.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų