REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Jo dar niekam nepavyko užfiksuoti. Nors Martinas Margiela – vienas žymiausių avangardinės mados kūrėjų, apie jį tik sklinda gandai: kaip atrodo, kaip su kuo gyvena, ką mėgsta, galiausiai moteris ar vyras jis. Tačiau už šio inkognito kalba jo darbai, vertinami visame pasaulyje.

REKLAMA
REKLAMA

Oficialiai teigiama, jog belgų kilmės M. Margiela – 53 metų vyras. Kalbama, jog jis priklauso garsiajam Atverpeno Karališkosios vaizduojamosios dailės akademijos dizainerių kolektyvui. Vadinamasis „Antverpeno šešetukas“ - įtakingi šalies mados diktatoriai, o Martinas laikomas septintuoju kolektyvo nariu.

REKLAMA

Vos baigęs studijas penkerius metus jis dirbo Jeano Paulo Gaultier mados namuose. Nuo pat karjeros pradžios, net ir pristatęs debiutinę kolekciją, slėpė savo tapatybę.

Margielos vardas sužibėjo 1989 metais. Pradėjęs savarankišką kūrybą vyras netrukus buvo pakviestas dirbti „Hermes“ mados namuose.

Kaip ir „Antverpeno šešetuko“, dizainerio kūryba – įprastos mados dekonstrukcija, laužanti įvaizdžio standartus ir kostiumo normas. Jo kuriama konceptualioji mada – labiau meninė išraiška kostiumų pagalba, nei drabužis, tinkamas dėvėti kasdienai. Avangardinės mados kūryba, pretenduojančios į mados istoriją, o ne tūkstančių spintas, gali džiaugtis tik retas. M Margiela – vienas nedaugelių, sugebantis sėkmingai parduoti savo kūrinius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų