REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo 1999-ųjų trenerio asistento duoną ėmęs krimsti 1992 m. Barselonos olimpinių žaidynių bronzos medalininkas Gintaras Krapikas beveik po dešimtmečio, 2008-ųjų spalį, galiausiai užėmė krepšinio klubo vyriausiojo trenerio postą.

REKLAMA
REKLAMA

Kauno „Žalgiryje“ specialistas darbavosi daugiau nei metus, tačiau 2009-ųjų gruodį strategas dėl prastų rezultatų nutarė trauktis iš užimamų pareigų. Vis tik palikus legendinio Lietuvos klubo gretas, skubiai imtis naujo darbo kretingiškis nenorėjo, o vėliau pasiūlymais iš dangaus nelijo.

REKLAMA

„Žalgiryje“ buvo sunku

2008-ųjų spalį G. Krapikas „Žalgirio“ vyriausiojo trenerio poste pakeitė iki tol kauniečiams vadovavusį Rimantą Grigą. Tuometinių Lietuvos čempionų laivo kapitonu specialistas tapo itin nepalankiu metu – „Žalgirio“ laivas ėmė skęsti.

Komandą paliko visi legionieriai, žaidėjams bei treneriams nebuvo mokami atlyginimai, ekipą kankino nesėkmės, o „Žalgiris“ atsidūrė ant išnykimo ribos.

REKLAMA
REKLAMA

Vis tik Kauno klubas buvo išgelbėtas. „Žalgirio“ savininku tapęs Vladimiras Romanovas panaikino ekipos skolas, dosniai rėmė laikinosios sostinės komandą ir vėl pastatė „žaliai baltus“ ant kojų. Tiesa, pirmieji žingsniai nebuvo tokie lengvi, kaip galėjo pasirodyti.

„Galiu pripažinti, kad tie pusantrų metų, kuriuos praleidau Kaune, buvo tikrai labai sudėtingi. Komanda buvo ant bankroto ribos, o nors ir atėjus rėmėjams, naujojo sezono pradžia nebuvo lengva.

Tiesiog nebuvo sukomplektuota Eurolygos lygio ekipa. Tas laikotarpis buvo labai sunkus ir jis atėmė tikrai daug jėgų. Tiesa, noriu pabrėžti, kad aš nesiskundžiu. Mielai dirbau toje komandoje“, – prisiminimais dalijosi G. Krapikas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atgavus jėgas buvo per vėlu

Galiausiai atgavęs jėgas G. Krapikas vėl panoro dirbti. Tiesa, šaukštai jau buvo po pietų – pasiūlymų gausa treneris džiaugtis negalėjo.

„Buvo pora ekipų, kuriose tikrai norėjau dirbti, tačiau, nežinau kaip kitiems, bet man asmeniškai nesiseka. Jautėsi, kad tiek žaidėjai, tiek treneriai šiemet nebebuvo tokie paklausūs, kaip anksčiau“, – kalbėjo buvęs ilgametis „Žalgirio“ žaidėjas.

Nesulaukęs didelio dėmesio G. Krapikas 2009-2010 m. sezoną baigė netreniruodamas jokios komandos. Panašu, kad tokia pat situacija bus ir naujojo sezono pradžioje.

REKLAMA

„Kol kas neturiu jokio klubo ir sezoną greičiausiai pradėsiu be darbo. Galbūt reikės palaukti geresnių laikų“, – optimizmu netryško G. Krapikas.

Bet kur dirbti nenori

Pasisėmęs pakankamai patirties „Žalgirio“ bei Kazanės „Unics“ klubuose G. Krapikas žino savo vertę. Specialistas nenorėtų aklai stoti už bet kokios komandos vairo.

„Geriau dabar šiek tiek luktelėsiu. Grįšiu į Vokietiją, ten turiu pasiūlymų vadovauti jaunimo komandoms. Taip bent šiek tiek numalšinsiu tą alkį. Jau geriau taip, nei imtis bet kokio darbo bet kokioje komandoje“, – kategoriškas buvo G. Krapikas.

REKLAMA

2003 m. Antanui Sireikai ir Lietuvos vyrų krepšinio rinktinei padėjęs užlipti ant aukščiausios Europos čempionato prizininkų pakilos G. Krapikas dar neatmeta galimybės ir grįžti prie senojo darbo – asistento vietos.

„Priklausytų nuo to, kur ir su kuo“, - teigė pašnekovas.

Įdomu, jog A. Sireikai praėjusiame sezone „Šiaulių“ ekipoje padėjęs dirbti Robertas Giedraitis nutarė tapti Utenos „Juventus“ vairininku. A. Sireikos padėjėjo vieta – laisva.

Vis dėlto G. Krapikas mano, jog A. Sireikai šį kartą jis nebūtų reikalingas.

„Šiauliai“ yra toks klubas, kuris mielai verčiasi savos mokyklos auklėtiniais. Turint omenyje ne tik žaidėjus, bet ir trenerius. Manau, jog A. Sireika asistentu pasirinks trenerį iš savos aplinkos. O tas asistentas prie Antano greitai tobulės ir ateityje pats taps kurios nors komandos vairininku“, – kalbėjo G. Krapikas.

Donatas Urbonas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų