REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiosios Britanijos interneto svetainėje Ancestry.co.uk, nagrinėjančioje ir padedančioje sudaryti bet kurio žmogaus genealoginį medį, pirmą kartą paskelbti garsių žmonių testamentai, rašo „The Daily Telegraph“.

REKLAMA
REKLAMA

Tinklalapyje paskelbti archyviniai dokumentai apie palikimus, kuriuos 1861–1941 metais paliko daugiau nei 6 mln. Anglijos ir Velso gyventojų. Remiantis šiais duomenimis, per savo gyvenimą beveik nieko neužgyveno Karlas Marksas – ekonomistas, filosofas, visuomenės veikėjas ir „Kapitalo“ autorius, bei garsus rašytojas Oscaras Wilde'as.

REKLAMA

O evoliucijos teorijos kūrėjas Charlesas Darwinas ir rašytojas Charlesas Dickensas sugebėjo susikrauti ir palikti savo palikuonims nemažus turtus.

Buržuazinės nuosavybės atsisakęs K. Marksas jauniausiai dukrai Eleonorai 1883 metais paliko tik 250 svarų sterlingų – maždaug 28 tūkst. eurų, skaičiuojant dabartine verte.

Tokią pat sumą gyvenimo pabaigoje turėjo ir O. Wilde'as. Savo homoseksualumo neslėpęs rašytojas tapo prietarų, dėl kurių atsidūrė kalėjime ir prarado visą turtą, auka. Praleidęs kalėjime dvejus metus rašytojas išvyko į Prancūziją, kur 1900 metais mirė dideliame skurde.

Tačiau būta garsių žmonių, kurie savo palikuonims paliko nemažas sumas. Štai, pavyzdžiui, Ch. Dickensas po mirties 1870 metais paliko 80 tūkst. svarų sterlingų (7 mln. eurų dabartine verte). O Ch. Darwino palikuonims atiteko 146 tūkst. svarų sterlingų (15 mln. eurų dabartine verte).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų