REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo laikinoji komisija, tirianti galimai neteisėtą politinių ir interesų grupuočių poveikį teisėsaugos institucijoms ir jų atliekamiems tyrimams, nutarė netirti Seimo nario socialdemokrato Andriaus Šedžiaus siūlymo naikinti Specialiųjų tyrimų tarnybą.

„Komisija nusprendė, kad tai nėra komisijos tyrimo objektas, tai nėra spaudimo apraiška, nes Konstitucijoje nustatytas laisvas Seimo nario mandatas ir galimybė inicijuoti bet kurio įstatymo pataisas“, - po pirmadienį už uždarų durų vykusio posėdžio sakė komisijos pirmininkas Julius Sabatauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, Komisijos darbe esama šiek tiek pažangos, nes prieš savaitę ji išvis nesusirinko, o jos pirmininkas, socialdemokratas Julius Sabatauskas  juokavo, kad tai apskritai vargu ar įmanoma vasaros sąlygomis, kuomet Seimo posėdžiai nevyksta.

REKLAMA

„Balsas.lt“ primena, kad komisijai, Seimo sprendimu, pavesta ištirti – ar verslo ir politikų grupuotės darė poveikį teisėsaugai per 2005-2010 metus. Darbą ji turi baigti iki spalio mėnesio pradžios.

Šįkart į komisijos posėdį teikėsi susirinkti socialdemokratai Julius Sabatauskas ir Juozas Olekas, konservatorius Jurgis Razma, liberalcentristas Valdemaras Valkiūnas, liberalas Gediminas Navaitis, „darbietis“ Mečislovas Zasčiusrinskas, „tvarkietis“ Remigijus Žemaitaitis ir Krikščionių partijos frakcijos narys Aleksandras Sacharukas.

Dar komisijoje yra: su oficialia komandiruote į Azerbaidžaną išvykęs Tautos prisikėlimo partijos lyderis Arūnas Valinskas, Liberalų ir centro Sąjungos atstovas Artūras Melianas, konservatoriai Kęstutis Masiulis ir Stasys Šedbaras, liberalas Audrius Endzinas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų