REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau rytoj Lietuvos kino teatruose startuosiančios dramos „Motina ir dukra“ režisierius Rodrigo Garcia – spalvingas, kontroversiškas, įvairialypis kūrėjas. Legendinio kolumbiečių rašytojo Gabrielio Garcia Marquezo sūnus jau spėjo pasižymėti teatre, kine ir televizijoje. Visose šiose srityse jis sugeba pristatyti skirtingas savo meninės asmenybės puses ir visada būna pastebėtas kritikų bei įvertintas žiūrovų.

REKLAMA
REKLAMA

Televizijoje R. Garcia išgarsėjo režisuodamas serialus „Sopranai“, „Šešios pėdos po žeme“, teatro mėgėjus jis šokiruoja purvo, nešvankybių, atviro fizinio nuogumo persunktais spektakliais („Nusipirkau IKEA kastuvą, išsikasiu sau kapą“), o štai kine jis – moteriškos sielos specialistas, jautrių ir be galo įtaigių dramų režisierius. Tai jis įrodė filmais „Ką gali pasakyti pažvelgęs į ją“, „Devyni gyvenimai“ bei paskutiniu savo darbu „Motina ir dukra“. Įdomu tai, kad visuose R. Gacia filmuose moterų vaidmenis atlieka iškiliausios kino žvaigždės: Cameron Diaz, Calista Flockhart, Glenn Close, Holly Hunter, o filmas „Devyni gyvenimai“ buvo vienas pirmųjų Amandos Seyfried darbų kine.

REKLAMA

Ne išimtis ir filmas „Motina ir dukra“. Jautrius ir nuoširdžius R. Garcia sukurtus personažus filme įkūnija aukščiausios klasės aktorės – Naomi Watts, Anette Bening, Kerry Washington. Paklaustas, kodėl būtent dailioji lytis užima dominuojančius vaidmenis Garcija filmuose, jis atsako: „Moterys yra kupinos nevaržomų emocijų, o emocijos – neatsiejama mano kūrybos dalis.“ Daugelio prestižiškiausių kino festivalių žiūrovus sujaudinusi drama „Motina ir dukra“ pasakoja apie šeimynines dramas ir asmeninius išgyvenimus, su kuriais susiduria daugelis iš mūsų.

REKLAMA
REKLAMA

Kurdamas filmus R. Garcia bendradarbiauja su garsiais kino kūrėjais - Alejandro González Iñárritu, Guillermo del Toro, Alfonso Cuarón, kurie pasaulio kino mėgėjams padovanojo tokius šedevrus kaip „Babelis“, „21 gramas“, „Prakeikta meilė“ (Amores perros), „Pano labirintai“, „Ir Tavo mamą taip pat“, „Žmonių vaikai“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų