• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Itin didelį rezonansą visuomenėje sukėlusi 46 metų garliaviškio D. V. nužudymo istorija atskleista. Šią baudžiamąją bylą su kaltinamuoju aktu teismui nagrinėti perdavė Kauno apygardos prokuratūra.

REKLAMA
REKLAMA

Kraupaus nusikaltimo padarymu – itin žiauriu nužudymu ir palaikų išniekinimu - kaltinamas 29 metų Kauno rajono gyventojas T. K. laisvės gali netekti nuo aštuonerių iki dvidešimties metų arba kalėti iki gyvos galvos.

REKLAMA

Šioje baudžiamojoje byloje yra pateiktas daugiau nei 115 tūkst. litų civilinis ieškinys moralinei bei turtinei žalai atlyginti.

„Bendradarbiaudami su Kauno rajono policijos komisariato pareigūnais, šį nusikaltimą išaiškinome ypatingai greitai - per 12 valandų. Jau pirminėje įvykio stadijoje pavyko surinkti ikiteisminiam tyrimui svarbius duomenis ir nustatyti šį nusikaltimą padariusį asmenį“, – kalbėjo šį ikiteisminį tyrimą organizavęs ir jam vadovavęs Kauno apygardos prokuratūros Labai sunkių nusikaltimų ikiteisminio tyrimo skyriaus vyriausiasis prokuroras Vitoldas Guliavičius.

REKLAMA
REKLAMA

Tyrimą atlikusių Kauno rajono policijos komisariato pareigūnų teigimu, šis nusikaltimas buvo įvykdytas iš savanaudiškų paskatų, t. y. dėl automobilio ir kitų D. K. priklausiusių asmeninių daiktų.

Atlikus Teismo medicinos tyrimą, paaiškėjo, jog T. K. ne mažiau nei vieną kartą smogė D. V. į pasmakrę bei šovė iš jam priklausiusio šaunamojo ginklo į įvairias garliaviškio kūno vietas.

Nužudęs D. K., jis kreipėsi į policiją, skųsdamasis, jog iš jo buvo pagrobtas šaunamasis ginklas. Tuo metu policija jau turėjo duomenų apie dingusį taksi vairuotoju dirbusį D. K.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirminėje ikiteisminio tyrimo stadijoje, atliekant procesinius veiksmus su įtariamuoju T. K., policijos pareigūnams ir prokurorui kilo pagrįstų abejonių dėl T. K. psichinės būklės.

Atsižvelgiant į tai, buvo paskirtos Teismo psichiatrijos ir psichologijos ekspertizės.

Jos parodė, jog T. K. nusikaltimo padarymo metu galėjo valdyti savo veiksmus. Nustatyta, jog jis gali duoti parodymus ir stoti prieš teismą.

Prokuroro prašymu, teismas T. K. skyrė ir kelis kartus pratęsė kardomąją priemonę - suėmimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų