REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Krikščionių partijos pirmininkas Gediminas Vagnorius teigia, kad dabartinės vyriausybės elgesys nukentėjusių nuo audros atžvilgiu yra netoleruotinas. Anot partijos pirmininko, A. Kubiliaus abejingumas tik dar kartą sustiprina abejones premjero adekvatumui su jo užimamomis pareigomis. Politiką  stebina ir tai, kad apie galimą audrą buvo kalbama jau prieš kelias dienas, tuo tarpu vyriausybė nepadarė nieko, kad tiek materialiniai nuostoliai, tiek kiti, būtų kuo mažesni.

REKLAMA
REKLAMA

„Esame vienintelė Europos Sąjungos šalis, kurios premjeras yra tiesiog nusispjovęs į šalies žmones, išgyvenusius vieną didžiausių gamtos stichijų ir  tragedijų savo gyvenime, tuo tarpu jo vadovaujamas kabinetas naudojasi pigiais viešųjų ryšių triukais, bandydamas dangstyti vyriausybės vadovo abejingumą tautai“, - vertindamas vyriausybės vadovo veiksmus susiklosčiusioje situacijoje po praeitą savaitgalį praūžusios audros sako Krikščionių partijos pirmininkas Gediminas Vagnorius.

REKLAMA

Politiką stebina ir kitų ministrų veiksmai minėtoje situacijoje. Anot jo, kai kurie ministrai tebandė sekti įkandin šalies Prezidentės, kuri nuvyko pas nuo audros nukentėjusius, bet realių veiksmų neparodė jokių, o tik valdžios neadekvatumą bandė dangstyti viešaisiais ryšiais.

„Vyriausybė yra neįgali ne tik valdyti šalį sunkmečiu, bet ir ištiesti pagalbos ranką nukentėjusiems. Normaliai dirbanti vyriausybė, per naktį būtų parengusi krizės valdymo planą, kas neabejotinai, būtų sumažinęs patiriamus nuostolius bei skausmą ir nepatogumus, nukentėjusiems nuo audros, ko pasekoje audros padariniai būtų likviduoti greičiau bei sėkmingai“, - sako jis.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak G. Vagnoriaus, didžiausią nuopelną minėtoje situacijoje reikia skirti patiems šaliems gyventojams, krašto apsaugos vyrams bei gaisrininkams ėmusiems tvarkyti audros padarinius patiems.

„Patys žmonės ir kariškiai bei gaisrininkai ėmėsi iniciatyvos, kuri yra be galo sveikintina. Man asmeniškai keista girdėti kaltinimus jiems, dėl neva ne vietoje surinktų nulaužtų medžių ar jų pačių tvarkomų parkų. Tai tik dar kartą apnuogina dabartinės valdžios abejingumą visuomenei bei akivaizdų nesugebėjimą, tvarkytis bei valdyti nestandartines situacijos. Tai daugiau nei netoleruotina, nes bet kuri kita gamtos stichija ar neprognozuota situacija gali atnešti dar didesnius nuostolius nei ši“, - sako politikas.

Anot jo, tai, kad šalį sukrės stipri audra buvo kalbama jau prieš kelias dienas, tačiau valdžios atstovai nepadarė nieko, kad audros sukelti nuostoliai bei aukų skaičius būtų kuo mažesnis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų