• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„2 indeliai jogurto“ – taip pavadinta juosta pirmosiomis rugpjūčio savaitėmis buvo filmuojama Vilniuje. Trumpo metražo filmas, kurį režisavo Audrius Mickevičius, pasakos apie sudėtingus ir įtemptus santykius šeimoje, vienatvę ir susvetimėjimą. „Tikiuosi, kad filmas duos žiūrovams galimybę pamąstyti apie jų šeimas ir apie tai, kokia situacija jose“, – vylėsi filmo prodiuserė Živilė Gallego.

REKLAMA
REKLAMA

Filme – aktuali visuomenės problema

Juostą filmuojate jau porą savaičių. Kaip sekasi dirbti?

Faktiškai filmavimo darbai yra baigti, dabar laukia kitas etapas: montažas, garso ir vaizdo postprodukcija, muzikos kūrimas. Tai – labai ilgas procesas, todėl tikimės filmą pristatyti kitų metų pradžioje.

REKLAMA

Kadras iš filmo Kadras iš filmo "2 indeliai jogurto" (Linos Zaveckytės nuotr.)

Kalbėdama apie filmavimo komandą galiu tik pasidžiaugti, nes žmonės – labai motyvuoti ir tiki filmo idėja, nori, kad ji būtų kuo geriau įgyvendinta. Beje, mūsų jauniausiai aktorei – vos vieneri metukai, tad filmavimas iš tiesų buvo labai įdomus. Buvo akimirkų, kai supratau, kad filmavimui vadovauja ne režisierius, o tas mažas vaikutis.

Apie ką pasakos „2 indeliai jogurto“?

Filmo tema – gana aktuali šiandieninei visuomenei. Tai pasakojimas apie žmones, kurie labai užimti, daug dirba ir dažnai pamiršta, kad turi šeimą, su kuria reikia bendrauti. Filme kalbama ir apie tai, kad įsisukus į greitą gyvenimo tempą vertybės ne visuomet pasiskirsto teisingai.

REKLAMA
REKLAMA

Filmo Filmo "2 indeliai jogurto" aktorė Guostė Mickevičiūtė (Monikos Cikanavičiūtės nuotr.)

„2 indeliai jogurto“ – filmas apie mamą ir dukrą. Kol mama plėšosi darbe, nori realizuoti savo siekius, dukra paliekama bręsti viena: jai trūksta šilumos, meilės, ji gyvena savo vienišame, uždarame pasaulyje. Juosta pasakoja, kokią įtaką žmonių gyvenimams daro bendravimo stoka.

Kaip manote, ar filmo istorija yra aktuali Lietuvoje?

Aš manau, kad mūsų istorija tikrai ras vietą lietuviškoje realybėje. Filme kalbama apie šeimą, kurioje yra tik mama ir dukra, o tokių šeimų Lietuvoje labai daug. Tai, kas vaizduojama „2 indeliuose jogurto“, iš tiesų yra aktuali problema, nes moteris paliekama viena plėšytis tarp šeimos ir darbų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Filmą galės žiūrėti ir paaugliai, ir suaugusieji. Tikiuosi, kad filmas duos galimybę ne vienam pamąstyti apie savas šeimas bei apie tai, kokia situacija jose.

Dirba tik su įdomiais filmais

Kaip atsirenkate filmus, kūrėjus, su kuriais norite dirbti?

Kriterijų iš tiesų yra labai daug. Greičiausiai pirmoje vietoje man yra filmo tematika. Taip pat svarbus ir žmonių profesionalumas, jų tikėjimas projektu, tikėjimas tuo, kad jis bus geras.

Tiesa, tai nereiškia, kad dirbu tik su vienu projektu, su vienu režisieriumi, jų yra daug. Šiuo metu yra gal penki projektai, kuriuos vystome, ieškome jiems rėmėjų, finansavimo.

REKLAMA

Aktorė Gabija Jaramintaitė Ryškuvienė filme Aktorė Gabija Jaramintaitė Ryškuvienė filme "2 indeliai jogurto" (Linos Zaveckytės nuotr.)

Dar šiais metais filmuosime aktorinius bandymus naujam pilno metražo vaidybiniam filmui „Vardas tamsoje“ pagal Renatos Šerelytės romaną, kurį ketina režisuoti Agnė Marcinkevičiūtė. Kai gaunamas finansavimas kažkuriam projektui, tuomet automatiškai jam skiriu daugiausiai energijos ir dėmesio.

Audriaus Mickevičiaus vardas kino pasaulyje – ne itin žymus. „2 indeliai jogurto“ yra trečiasis jo filmas. Ar visuomet taip drąsiai pasitikite žmonėmis?

REKLAMA

Kai režisierius atėjo į pokalbį su manimi, pirmiausia sudomino filmo istorija, nes aš dirbu tik su tais projektais, kurie yra įdomus man asmeniškai. Šiuo atveju sudomino ir istorija, ir režisieriaus filmo įsivaizdavimas, ir požiūris į problemą. Be to, A. Mickevičius iš karto labai aiškiai apibrėžė, kokį filmą jis mato, kokio stiliaus jis turėtų būti.

Filme Gabija Jaraminaitė Ryškuvienė ir Jurga Šeduikytė

Filme vaidins viena žymiausių šalies kino aktorių – Gabija Jaraminaitė Ryškuvienė. Kodėl pagrindinį vaidmenį atidavėte būtent šiai aktorei?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Man, asmeniškai, ir režisieriui, Gabija Jaraminaitė Ryškuvienė viena profesionaliausių ir, sakyčiau, perspektyviausių aktorių kine. Ji labai sėkmingai suvaidino filme „Kolekcionierė“, kuriame paliko ryškų antspaudą. Gabija nuoširdžiai bendradarbiavo kurdama mamos personažą ir galima tik žavėts jos profesionalumu ir ištverme per ilgas filmavimo pamainas.

Juostoje kaip aktorė ir kino garso takelio kūrėja debiutuos dainininkė Jurga Šeduikytė?

Taip, tai tiesa. Noras bendradarbiauti buvo abipusis. Jurga sutiko dirbti kartu, tuo mes labai džiaugiamės. Ji kinui sukurs specialią dainą ir visą kino muziką.

REKLAMA

Iki šiol J. Šeduikytei nėra tekę kurti garso takelio kino filmui. Kodėl pasirinkote ją ir kaip įsivaizduojate filmo muziką?

Filmo muzikos tonacija jau apgalvota. Kurdami labai norėjome naudoti lietuvišką muziką, dirbti su lietuvių dainininku. Tuo tarpu filmo aplinka atitinka Jurgos kuriamos muzikos stilistiką, tad nekilo abejonių, ką norime pasikviesti. Kūryba visuomet yra improvizacija, o mes tikimės geriausio rezultato.

Be to, filme netrūks dainų, muzikos, įdomių pasirodymų ir netikėtų kampų. Dukros vaidmenį filme kuria debiutuojanti aktorė Guostė Mickevičiūtė,  „2 indeliuose jogurto“ dainuos ir maža mergaitė Saulutė, jau dalyvavusi vaikų dainų konkursuose – tai irgi jos debiutas kine.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų