REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seksas yra pati natūraliausia veikla, kokios tik žmogus gali imtis. Tačiau net nesusimąstoma, kad ir mylėjimasis gali būti kenksmingas gamtai. Kuo ši žala pasireiškia ir kaip jos išvengti?


  • Gamtos apsauga besidomintys žmonės paprastai visada nori tausoti energiją, be to siekia sumažinti ir sąskaitas už elektrą. Dėl šios priežasties jie neprieštarautų seksui tamsoje arba tenkintųsi žvakių šviesa. Tai ne tik naudinga, bet ir sukuria romantišką atmosferą.

  • Patartina naudoti ekologiškus sekso žaislus. Gaminant daugumą įprastinių naudojama scheminė medžiaga phthalates – taip siekiama plastiką suminkštinti, suteikti želė įspūdį. Tačiau šio chemikalo naudojimas turi neigiamą poveikį žmogaus sveikatai ir padidina nevaisingumo bei susirgimo įvairiomis ligomis, tokiomis, kaip vėžys, riziką. Geriausiai naudoti sekso žaislus, pagamintus iš silikono, stiklo ar metalo. Jeigu tokios galimybės nėra, ant įprastinių rekomenduojama uždėti prezervatyvą.

  • Kad lytiniai santykiai būtų malonūs, kai kurioms poroms būtina naudoti lubrikantus. Tačiau į kai kurių sudėtį įeina toksiškų medžiagų, tokių, kaip parabenai, nafta, glicerinas ar spermicidai, galintys sukelti odos alergiją ar net nevaisingumą. Dėl šios priežasties reikėtų naudoti ekologiškus lubrikantus.

  • Erotinis masažas paįvairina intymųjį gyvenimą. Tačiau, kad tokios įvairovės nekenktų sveikatai, būtina rinktis ekologiškus aliejus. Jiems spausti naudojami natūraliai, be pesticidų ir kitų chemikalų užauginti augalai.

  • Didžioji dauguma prezervatyvų yra gaminami iš natūralios medžiagos latekso, tačiau kiti priedai, tokie, kaip konservantai ar kiti chemikalai nėra organinės kilmės. Alternatyva – veganiški prezervatyvai, kurių sudedamosios dalys yra natūralios, be to jie nėra išbandyti su gyvūnais. Tokios apsaugos priemonės yra lygiai tokios pat saugios bei malonios naudoti, kaip ir įprastinės.

  • Tam, kad sutaupyti vandenį, geriausiai maudytis dviese. Tai, ne tik aplinkai draugiškas, bet ir romantiškai nuteikiantis asmens higienos būdas. Taip pat, nederėtų pamiršti ir ekologiškų prausimosi priemonių.

  • Žmonės paprastai nesusimąsto, kad ir jų apdarai, pavyzdžiui, apatiniai, gali būti kenksmingi. Tiesiog niekada nėra aišku, kokiomis sąlygomis buvo auginama medvilnė ir kokiais pesticidais ją purškė. Natūraliausia medžiaga – kanapių pluoštas. Iš jo gaminami drabužiai yra pasiūti taip, kad būtų patogūs ir malonūs dėvėti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų