REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kovoti su Rusijos Fedaraciją užklupusiais miškų gaisrais padeda dvylika šalių, praneša naujienų agentūra RIA Novosti.

REKLAMA
REKLAMA

Užsienio pagalba sutelkta ties specializuotos technikos skyrimu, įskaitant ir aviaciją. Keletas šalių į Rusiją išsiuntė savo ugniagesių brigadas.

REKLAMA

Naujienų agentūra informuoja, kad Prancūzija pirmadienį į Rusiją išsiuntė 78 tūkst. veido kaukių bei 3 ekspertus, kurių specializacija - miškų gaisrai. Šie specialistai susitiks su Rusijos valdžios atstovais ir sutars dėl tolimesnio bendradarbiavimo. Taip pat Prancūzija skyrė ugniagesių lėktuvą "Dash 8", kuris gali transportuoti 10 tonų vandens.

Gaisrų Rusijoje gesinimui jau yra pasitelkti specializuoti lėktuvai ir sraigtasparniai iš Baltarusijos, Ukrainos, Kazachstano, Azerbaidžano, Turkijos ir Italijos. Taip pat Rusijoje dirba dvi Ukrainos ir po vieną Armėnijos, Bulgarijos ir Lenkijos ugniagesių brigadas.

REKLAMA
REKLAMA

Naujienų agentūros ITAR-TASS teigimu, Pietų Korėjos prezidentas Li Men Bakas pirmadienį pasirašė įsaką, kuriuo nurodė Rusijai suteikti skubią pagalbą, įskaitant ir specializuotos technikos nusiuntimą.

Lietuvos užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis taip pat yra pareiškęs apie Lietuvos pasirengimą padėti nukentėjusiems Rusijoje ir bendradarbiauti likviduojant stichinių nelaimių padarinius. Rusijos sveikatos ir socialinės plėtros ministerijos duomenimis, šalyje nuo liepos pabaigos siautėjančių miškų gaisrų aukų skaičius jau pasiekė 52.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmąja šalimi, pasiūliusia Rusijai pagalbą kovoje su miškų gaisrais, tapo Vokietija. Dar liepos 31-ąją Vokietijos ambasada Rusijoje pranešė Rusijos vadovams apie pasirengimą Vokietijoje gydyti nukentėjusius nuo gaisrų. Taip pat Vokietija siunčia į Rusiją apsaugines veido kaukes ir specializuotą techniką.

Indrė Sesartė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų