REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dažniausiai besilaukiančios mamytės į motinystės atostogas išeina 30 savaičių nėštumo metu. Iki gimdymo lieka 10 savaičių. Ir tas laikas trunka taip ilgai... Ką gi sugalvoti veikti, kad laikas bent kiek sutrumpėtų?

REKLAMA
REKLAMA

Mėgstami filmai

Paprasčiausias patarimas, kuris ateina į galvą – įsigyti daug DVD diskų ir peržiūrėti savo mėgiamiausius filmus bei visus tuos, kuriuos kada nors planavote peržiūrėti, bet vis neturėjote laiko. Dabar Jums pavyks pasižiūrėti savo mėgiamą serialą. Tačiau ištisomis dienomis tysoti lovoje ir žiūrėti televizorių – kenksminga, tuo labiau moteriai, kuri laukiasi vaikučio. Todėl sumažinkite laiką, praledžiamą žiūrint į TV ekraną ir geriau važiuokite į prekybos centrą.

REKLAMA

Kūdikio krepšelis

Neatidėliokite pirkti vaikučiui būtiniausius daiktus. Būdama 30 savaičių nėštuke, Jūs jaučiatės gana žvaliai, tačiau dar po 7 savaičių tas žvalumas dings ir bus sunku „daryti žygius“ po parduotuves, neminint fakto, jog nėštumas gali prasidėti ir kur kas anksčiau nei numatyta. Juk pirkti lovytę, žaisliukus bei drabužėlius toks didelis malonumas.

Palepinkite save

Nepamirškite ir savęs. Juk galite sau leisti nusipirkti naujus papuošalus arba rankinę. Įsidėmėkite, jog gimus kūdikėliui, padidės išlaidos ir įsigyti ką nors sau gali būti problematiška. Taigi, naudokitės proga.

REKLAMA
REKLAMA

Praverstų, jei nusipirktumėte iliustruotą knygą apie nėštumą bei gimdymą. Šiais laikais internete yra gana daug informacijos šia tema, tačiau spausdintą versiją laikyti rankose ir ją skaityti yra kur kas smagiau.

Bendravimas su būsimomis mamytėmis

Būtinai susipažinkite su kitomis būsimomis mamytėmis. Jei to padaryti negalitem, susiraskite internete mamyčių forumą, kuriame kiekvieną dieną galėsite plepėti su kitomis nėštukėmis, dalintis patarimais bei laukimo įspūdžiais. Toks bendravimas suteiks Jums naudos ir Jūs nesijusite tokia vieniša.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasistenkite nepulti į depresiją. Nepamirškite, jog bene visos besilaukiančios arba neseniai pagimdžiusios mamytės daugiausiai laiko praleidžia vienos su vaikučiais, kai jų vyrai dirba. Gali iškilti pačių įvairiausių klausimų, tokiu atveju skambinkite draugei, mamai, pasiskaitykite naujienas interneto forumuose, bet tik nenuleiskite rankų ir nepamirškite, jog šalia Jūsų – pats didžiausias turtas pasaulyje – Jūsų vaikutis.

Gerda Zemenskaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų