REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

„Eye of Science“ mokslininkai siūlo „pasigrožėti“ mūsų namuose gyvenančiais „kaimynais“, kurių be mikroskopo niekaip neįžiūrėtume. Tai daugiau kaip milijoną kartų padidintos tikros erkės, musės ir blusos, kurias galima surasti ant kilimų, sofų ir net virtuvės spintelėse.

REKLAMA
REKLAMA

Vienos iš jų – miltų erkutės, mėgstančios makaronus, miltus ir duonos gaminius, kitos – pavyzdžiui, dulkių erkutės, labiau mėgsta baldus, užuolaidas ir kilimus.

REKLAMA

Nors naminė dulkinė erkutė paprastai yra nekenksminga, bet nuo astmos kenčiantiems žmonėms gali sukelti alerginę reakciją. Tiesa, tokie kaimynai sukelia ir daugiau eibių – miltinė erkutė gadina javainius ir grūdus, ypač, jei spintelės blogai vėdinamos. Jei jau kartą erkutės apsigyveno namuose, vienintelis būdas jomis nusikratyti yra išmesti visus potencialius jų maisto šaltinius ir pakeisti juos naujais sandariose dėžutėse.

REKLAMA
REKLAMA

Su miltais į namus gali atkeliauti ir miltų raudonasis vabalas. Taip pat jam patinka javainiai, sausainiai ir netgi makaronai.

Iš visų parazitų rūšių turbūt daugiausiai dėmesio skiriama kačių blusoms ir mėlynosios musės lervoms. Musės –įprastas vasaros vabzdys, o jų lervų pastebimos, kuomet įsikuria per ilgai saulėje paliktuose maisto produktuose. Na, o kates ar šunis turintys žmonės dažnai įtaria galintys turėti šių parazitų ar netgi žino jų turintys, nes jie kanda. Tuo tarpu dulkinė erkutė ir kiti „ramesni“ parazitai dažniausiai lieka nepastebėti.

Kaip atrodo šie parazitai iš arti, pamatysite šiose nuotraukose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų