• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tinkamiausios vienišiems keliautojams šalys

Nemažai žmonių tiki, jog pasaulis geriausiai pažįstamas keliaujant vienam. Taip patys galime pasirinkti, ką norime pamatyti, kada ir kiek ten užtrukti. Niekas nezirzia, jei keliamės per anksti/vėlai, jei norime valgyti kavinėse, ar mintame konservais. Kita vertus, kai kurios šalys tokioms kelionėms itin tinkamos. Kur keliauti, jie nusprendėte lagaminus susikrauti vienas?

REKLAMA
REKLAMA

Šveicarija

Daugelis keliautojų patikins, jog nėra kitos tokios pozityvios ir saugios šalies vienišam keliautojui. Be to, nedidelėje šalies teritorijoje galima patirti labai skirtingų įspūdžių – žavėtis verslo centrais Ciuriche, prisiminti Vokietiją Liucernoje, olimpines žaidynes bei prancūzišką gyvenimo būdą Lozanoje, pasinerti į sostinės šurmulį Ženevoje ar pasijusti kaip Italijoje Lokarne. Specialiai parengti maršrutai leis šią Europos valstybę išmaišyti pėsčiomis, dviračiais ar keliaujant traukiniais.

REKLAMA

Austrija

Keliauti Austrija vienam – tikras malonumas, nes tokios kelionės patogios, jaukios ir saugios. Niekas nesiginčys, jog čia geriausia klausytis Mocarto muzikos, vaikščioti po parkus, plaukioti Danubės upe, ragauti vietinio vyno, kavos ar saldumynų. Didelius miestus su mažytėmis gyvenvietėmis jungia geležinkelis, tad kiekvieną palies kampelį pasieksite lengvai ir greitai.

Švedija

Tylus ir taikus Švedijos kaimo gyvenimas yra idealus visiems ieškantiems vienatvės bei ramybės. Keliaukite traukiniais, autobusais, dviračiais ar slidėmis, kvėpuokit tyru oru ( Švedija pasižymi vienu švariausiu oru pasaulyje), gyvenkite mažyčiuose kotedžuose ežero pakrantėse bei mėgaukitės šiaurės gamta. Atsibodo kaimas? Praleiskite kelias dienas Stokholme: plaukiokite laivu, eikite į muziejus, apsipirkite – Švedijos sostinėje pilna nedidelių ir itin originalių parduotuvėlių.

REKLAMA
REKLAMA

Vokietija

Jei nusprendėte praleisti atostogas Vokietijoje, turėsite nuspręsti, kur vykti – šioje, didžiausioje Europos šalyje pilna dėmesio vertų vietų ir veiklų. Tad nebus lengva pasirinkti – vykti į konservatyvią Bavariją, modernų bei gyvą didmiestį kaip Berlynas ar Kelnas, pasigėrėti gotikine architektūra ar pilimis Reino slėnyje. Tiesa, planus paprastina aiškus ir punktualus susisiekimo priemonių tinklas: jis toks paprastas, jog jame nesunkiai susigaudys ir užsienio kalba nekalbantys bei niekada nekeliavę turistai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nyderlandai

Atvykti į Amsterdamą ir pasimesti jo mažytėse gatvėse, nusidriekusiose kanalų pakrantėse – daugelio keliautojų svajonė. Tačiau bet kokiu atveju iš miesto išvykti būtina: išsinuomokite dviratį ir pasivažinėkite pakrante, kovo ir gegužės mėnesiais nepamirškite aplankyti gėlių parko Keukenhofo.

Tunisas

Žinoma, vienišam ( ir nepatyrusiam) keliautojui Europa yra bene saugiausias žemynas, tačiau tai nereiškia jog reikia baimintis ir apsiriboti tik ES valstybėmis. Dėl savo padėties – Šiaurės Afrika ir Viduržemio jūros pakrantė daro Tunisą itin patrauklia poilsio vieta. Šalis sugebėjo išsaugoti savo originalią dvasią – mečetės, triukšmingi turgūs, kavinės bei tapti viena progresyviausių musulmonų šalių. Buvusi Prancūzijos kolonija pasižymi gražia Art Nuveau stiliaus architektūra, vynų gaminimo tradicija bei tuo, jog daugelis jos gyventojų kalba prancūziškai.

REKLAMA

Egiptas

Egiptiečiai laikomi vienais draugiškiausių Vidurio Rytų žmonių. Be to, šalis pasižymi ganėtinu politiniu stabilumu, savita kultūra bei istorija. Žinoma, ne visiems patiks Kairo chaosas, tačiau visada galima plaukti kruizu Nilu ar ilsėtis Dahabo, Hurghados ar Sharm el-Sheikho viešbučiuose.

Laosas

Ši šalis tapo viena pagrindinių krypčių vienišiems keliautojams. Šalies gyventojai draugiški turistams ir prisitaiko prie jų poreikių, tačiau sugeba išsaugoti originalią kultūrą bei gamtą. Tai – viena iš švariausių Pietryčių Azijos vietų. Verta keliauti Mekongo upe bei aplankyti senovinį Luang Prabang miestą – svarbiausią budistų centrą šalyje. Be to, nepamirškite bent trumpam apsistoti ne viešbutyje o išsinuomoti kambarį vietiniame kaimelyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų