REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė galingai pradėjo pasiruošimą pasaulio čempionatui Turkijoje ir nušlavė Suomijos nacionalinę komandą. Tuo tarpu antrajame susitikime teko gerokai pavargti su čekais, kurie buvo įveikti tik po pratęsimo.

REKLAMA
REKLAMA

Būtent po pirmųjų rungtynių Kęstučio Kemzūros auklėtiniai buvo itin liaupsinami. Tačiau rimtas čekų išbandymas visus privertė mūsiškių galimybes vertinti kur kas atsargiau.

REKLAMA

Mintimis sutiko pasidalinti krepšinio ekspertas bei Vilniaus „Sakalų“ klubo sporto direktorius Linas Kvedaravičius. Anot vilniečio, tikėtis gero nacionalinės komandos žaidimo dar per anksti, o sprendimą atsisveikinti su rinktinės kandidatais treneriai galėjo priimti kiek vėliau.

– Kokį įspūdį apie rinktinės žaidimą susidarėte po pirmųjų dviejų draugiškų rungtynių?

– Rinktinė dar tik pradeda kontrolinių rungtynių ciklą. Natūralu, kad vaizdas aikštelėje dar ne toks, kokį norėtume matyti. Dar yra, ką taisyti. Džiugu, kad treneriai nebijo eksperimentuoti ir varijuoja žaidėjais.

REKLAMA
REKLAMA

– Kaip vertinate K. Kemzūros sprendimą atsisveikinti su Donatu Motiejūnu?

– Treneriai stebėjo krepšininkų darbą ne tik tose dvejose draugiškose rungtynėse, todėl sunku komentuoti, nes komandos viduje vaizdas yra aiškesnis. Koks yra trenerio sprendimas, toks jis ir yra. Galbūt buvo galima šiek tiek palūkėti ir sužaisti dar keletą draugiškų rungtynių bei pažiūrėti, ar vietos rinktinėje vertesnis Motiejūnas, ar Andriuškevičius. Pagal kontrolines rungtynes sunku spręsti, bet, mano nuomone, reikėjo dar šiek tiek luktelėti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Jūsų nuomone, kuriems kitiems trims žaidėjams bus užtrenktos nacionalinės komandos durys?

– Sunku pasakyti, juolab, kad traumą patyrė Arvydas Eitutavičius. Dar yra daug laiko ir visko gali nutikti. Būtent traumos gali pakoreguoti sprendimus, kas nevyks į Turkiją. Bet šiuo metu pagal žaidimą netenkina kelių gynėjų, o ypač įžaidėjo pozicijos krepšininkų žaidimas.

Metančių žmonių komandoje yra daug ir būtent čia yra didelė konkurencija, todėl galima prognozuoti, jog bus atsisakyta kelių antrosios linijos žaidėjų paslaugų. Konkrečiai pavardžių minėti nenorėčiau, nes viskas dar prieš akis. Tai turi būti trenerių sprendimas.

REKLAMA

– Kurie krepšininkai kol kas palieka geriausią įspūdį?

– Labai gerą įspūdį palieka būsimi komandos lyderiai. Vienas jų – Martynas Gecevičius. Aišku, dar nematėme Lino Kleizos, bet jis turėtų būti pasiruošęs. Gerą įspūdį paliko Renaldas Seibutis ir Paulius Jankūnas. Šie krepšininkai žaidžia užtikrintai ir greičiausiai bus vieni rinktinės lyderių.

Donatas Urbonas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų