• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Centrinėje Rusijoje jau kelias savaites tvyro didžiuliai karščiai ir sausra. Ateinančiomis dienomis meteorologai prognozuoja naują kaitros bangą.

REKLAMA
REKLAMA

Milžiniški karščiai kamuoja daugumą Rusijos regionų, netgi Maskva skendi smoge dėl aplinkui kylančių gaisrų.

REKLAMA

Rusijoje tokių karščių, pasak meteorologų, nebuvo jau 100 metų. Be to, sausra sunaikino dalį derliaus. Maskvos ir visos Rusijos metropolitas Kirilas paragino visus tikinčiuosius melsti lietaus.

Rusijos prezidentas D.Medvedevas 7 regionuose paskelbė nepaprastąją padėtį. Pranešama, kad dėl gaisrų jau žuvo 40 žmonių, nuniokos didelės teritorijos.

Dėl šalies vakaruose siautėjančių gaisrų Rusija paskelbė kritinę padėtį maždaug 500 miestų ir kaimų, pareigūnai pranešė pirmadienį.

REKLAMA
REKLAMA

Tai vieni baisiausių regione kada buvusių gaisrų. Anot, Kritinių situacijų ministerijos atstovės Irinos Andrianovos, daugumą jų sukėlė žmonės, neatsargiai deginę šiukšles, numetę cigaretę ar neužgesinę stovyklavietės laužo ar kepsninės.

Maždaug 115 000 hektarų degė beveik 700 gaisrų. Vienas hektaras yra maždaug futbolo aikštės dydžio plotas.

Karštis ir sausra padarė Rusiją itin neatsparią gaisrams. Manoma, kad aukšta temperatūra laikysis ir visą rugpjūtį, lietaus neprognozuojama.

Ketvirtadienį Maskvoje temperatūra buvo pakilusi iki 39°C. Tai aukščiausia temperatūra nuo 1879 metų, kai ji pradėta fiksuoti. Vis dėlto, gaisrininkai pradeda kontroliuoti liepsnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų