• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Generalinis prokuroras D. Valys priėmė sprendimą atleisti prokurorą Eriką Vaitekūną, įtariamą kyšininkavimu, iš prokuroro pareigų dėl savo poelgiais sulaužytos prokuroro priesaikos.

REKLAMA
REKLAMA

„Prokuroras įtariamas padaręs sunkiausią teisės pažeidimą – nusikaltimą pažemino prokuroro vardą, todėl negali būti atleistas paties prašymu“, – teigia generalinis prokuroras, netenkinęs E. Vaitekūno liepos 15 d. prašymo atleisti jį iš tarnybos.

REKLAMA

Buvusiam prokurorui E. Vaitekūnui yra pradėtas ikiteisminis tyrimas, kurio duomenimis, prokuroras reikalavo, o vėliau – šių metų birželio 21 dieną – paėmė 30 tūkst. litų kyšį. E. Vaitekūnas savo kontroliuojamame ikiteisminiame tyrime, kuriam vadovavo ir organizavo, įtariamojo–suimtojo tėvui pažadėjo priimti naudingesnį procesinį sprendimą – t. y. nesikreipti į teismą dėl jo kardomosios priemonės – suėmimo termino pratęsimo, o pakeisti ją į švelnesnę – namų areštą.

REKLAMA
REKLAMA

Tokie E. Vaitekūno poelgiai griauna visuomenės pasitikėjimą prokuratūra, kompromituoja ir kitų pareigūnų, dirbančių prokuratūroje, autoritetą, todėl privalo būti griežtai įvertinti – t. y. pagrindiniai tokio generalinio prokuroro sprendimo motyvai.

E. Vaitekūnui už padarytą nusikalstamą veiką gresia teisės dirbti tam tikrą darbą arba užsiimti tam tikra veikla atėmimas, arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų