REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

D. Britanijos interneto vartotojams, žiūrintiems TV programas internetu, nuo kitų metų gali tekti už tai susimokėti, pranešė dienraštis „Daily Mail“.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu šalies gyventojai, neturintys televizoriaus, tačiau žiūrintys TV programas naudodamiesi BBC „iPlayer“ ar kitomis panašiomis interneto paslaugomis, neturi mokėti kasmetinio 145,50 svarų mokesčio, teigiama pranešime. Tačiau D. Britanijos valstybės sekretorius Jeremy Huntas užsiminė, kad tokia išimtis turi būti panaikinta.

REKLAMA

J. Huntas pranešė planuojantis šią problemą aptarti su BBC generaliniu direktoriumi Marku Thompsonu, kai kitąmet bus peržiūrimas britų visuomeninio transliuotojo finansavimas.

Pasak leidinio, turimais duomenimis šalyje daugėja TV žiūrovų, besinaudojančių internetinės TV paslaugomis. Už technologijas atsakingas BBC vadovas Erikas Huggersas neseniai išreiškė susirūpinimą, kad kai kurie visuomeninio transliuotojo programų žiūrovai naudojasi „zuikio bilietu“ ir nemokamai žiūri BBC programas internete, o ne per televizorių.

REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto valstybės sekretorius Jeremy Huntas teigia nepalaikantis galimo sprendimo apmokestinti visus asmeninių kompiuterių savininkus, panašiai kaip šiuo metu yra apmokestinami televizorius turintys gyventojai.

J. Huntas, pabrėžęs, kad daugelis žmonių savo kompiuterių ekranuose žiūri TV programas, sakė, kad būtina iš naujo apsvarstyti, kaip TV žiūrovai galėtų susimokėti už nacionalinio transliuotojo paslaugas.

„Mes nenorime įvesti asmeninių kompiuterių naudojimo mokesčio. Apie tai ketinu diskutuoti su BBC atstovais ir išklausyti jų idėjų“, - sakė J. Huntas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų