• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Kaip ir kiekvieną paskutinį liepos mėnesio sekmadienį (liepos 25 d.) Kryžių kalne buvo švenčiami tradiciniai Kryžių kalno atlaidai. Tačiau šie išsiskyrė tuo, kad buvo dėkojama už Lietuvos laisvės 20 metų jubiliejų bei Kryžių kalno 160 metų sukaktį nuo jo pradžios, informuuja Krikščionybės žiniasklaidos tarnyba.

REKLAMA
REKLAMA

Pagrindiniai atlaidams skirti renginiai prasidėjo sekmadienį. 11 val. prie Šiaulių katedros, kur susirinko piligrimai, pasišventę tikintiesiems svarbius jubiliejus įprasminti piligriminiu žygiu į Kryžių kalną. Eisenai vadovavo Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis.

REKLAMA

Kryžių kalną piligrimai pasiekė 14 val., kaip tik į atgailos ir sutaikinimo pamaldų pradžią. Šventosios Mišios prasidėjo 15 val. Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis pristatė iškilmėse dalyvaujančius svečius: Apaštalinį nuncijų arkivyskupą Luigi Bonazzi ir kitus vyskupus, kurie kartu šventė Mišias.

Šventųjų Mišių aukai vadovavo apaštalinis nuncijus Baltijos kraštams Luigi Bonazzi. Į žmones nuncijus kreipėsi lietuviškai: „Mintyse įsivaizduokime, kad visa Lietuva šiandien yra susirinkusi prie šio Kalno paminėti dvidešimtųjų nepriklausomybės atgavimo metinių. Kryžių Kalnas buvo ir yra neprilygstamas tikros laisvės troškimo, kuriuo plaka kiekvieno lietuvio ir kiekvieno žmogaus širdis, simbolis“.

REKLAMA
REKLAMA

Šių metų atlaidai išsiskyrė tuo, kad juose giedojo būtent šioms jubiliejinėms iškilmėms suburtas jaunimo choras su instrumentine grupe, kurio repertuare daugiausiai skambėjo per šiuos du nepriklausomybės dešimtmečius jaunų lietuvių sukurtos giesmės. Choro vadovė - Greta Staponkutė, atlaidų metu chorui dirigavo Jurgita Juozūnienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų