• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Ūkio bankas“ pirmasis Lietuvoje įžengė į naują bankinių paslaugų rinką, pradėjęs aptarnauti mokėjimo korteles savitarnos terminaluose. Iki šiol didžiojoje dalyje savitarnos įrenginių, veikiančių Lietuvoje, susimokėti banko kortele nebuvo galimybės, mokėjimus klientai galėjo atlikti tik grynaisiais pinigais.

REKLAMA
REKLAMA

„Ūkio bankas“ sertifikavo mokėjimo kortelių aptarnavimui reikalingą terminalą, integruojamą į savitarnos įrenginius.

REKLAMA

Pirmosios paslaugos jau pradėtos teikti „Lietuvos pašto“ mokomatuose – čia bankas, pasitelkęs bendrovės „First Data Lietuva“ specialistus, įdiegė integruotą sprendimą, kuris leidžia už komunalines, ryšio ir kitas paslaugas susimokėti ne tik grynaisiais pinigais, bet ir banko kortele.

„Lietuvoje, skirtingai nei kitose Europos šalyse, iki šiol savitarnos įrenginiuose nebuvo galima už automobilių parkavimą, bilietus, įvairius mokesčius ar paslaugas mokėti banko kortele – visuomet privalėdavome su savimi turėti grynųjų pinigų. Mūsų mokėjimo kortelių skaitytuvus, integruojamus į savitarnos įrenginius, sertifikavo tarptautinės organizacijos „MasterCard Worldwide“ bei „Visa International“. Lietuvos rinkai pateikėme integruotą lustinių mokėjimo kortelių aptarnavimo sprendimą ,kuris leis patikimai ir saugiai mokėti banko kortelėmis įvairiuose savitarnos aparatuose. Mūsų sprendimas leidžia šia naujove naudotis visiems, turintiems MasterCard ir VISA sistemos korteles, išleistas tiek Lietuvos, tiek užsienio bankų “, - sakė Ūkio banko mokėjimo kortelių departamento direktorė Jūratė Kajackienė.

REKLAMA
REKLAMA

Ji pabrėžė, kad Lietuvos rinka gana seniai laukia galimybės mokėti banko kortelėmis savitarnos terminaluose, nes vis daugiau paslaugų gyventojams pradedama teikti pasitelkiant savitarnos įrenginius – mokesčiams už komunalines, telekomunikacijų, interneto, kabelinės TV, draudimo ir kitas paslaugas sumokėti, išankstinio mokėjimo telefono kortelėms papildyti, parkavimo mokesčių surinkimui, bilietų į pramoginius renginius pardavimui ir t.t.

„Ūkio bankas“ teigia pastebįs augantį šios paslaugos naudojimą. Šiuo metu bankas tariasi ir su kitais paslaugų teikėjais dėl mokėjimo terminalų įdiegimo savitarnos įrenginiuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų