REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kai buvo paskelbta, kad „Ferrari“ komanda gaus 100 tūkstančių dolerių baudą už komandinės taktikos panaudojimą Vokietijoje ir ekipa stos prieš Tarptautinę autosporto tarybą, Scuderia vadovas Stefano Domenicali susitiko su žurnalistais paaiškinti komandos poziciją.

REKLAMA
REKLAMA

Stefano Domenicali, „Ferrari“: „Nežinau, ar turiu aiškinti Jums, kas yra komandinė taktika, o kas ne. Galiu pasakyti tik tiek – mes suteikėme Felipei informaciją apie situaciją lenktynėse. Praeityje matėme, kad tam tikros situacijos apsiverčia ne komandos naudai. Tai buvo informacija, kurią mes norėjome suteikti, o teisė ją traktuoti palikome lenktynininkui.

REKLAMA

Tai, kad mes neva suteikėme Felipei informaciją praleisti Fernandą – taip sako žurnalistai, mes to nesakėme. Nieko negaliu pridėti prie to, ką pasakiau. Komentarai nieko nepakeis ir man labai gaila, kad tokią dieną, kai pademonstravome tokį efektyvumą, visi kreipia dėmesį į tai, ko nebuvo. Esame laimingi.

Esu patenkintas tuo, ką padarė Felipe, jis dirbo efektyviai. Jis turės šansų pakovoti dėl čempionato komandai. Pilotams nepriskiriame pirmo ir antro numerio. Teisėjai mus iškvietė, kad suprastų situaciją. Ji prasidėjo nuo to, kad norėjime įsitikinti, kad tarp mūsų lenktynininkų nebus įtemptų situacijų. Tai tas, ko mes norėjome.

REKLAMA
REKLAMA

Dirbau daugelyje lenktynių ir mačiau daug skirtingų situacijų. Kaip žmogus, būčiau labai emocionaliai nustebęs situacija, kuri atsitiko praeitais metais su Felipe. Man tai buvo sudėtingiausias momentas, kurį teko išgyventi. Jis nusipelnė pergalės ir pasieks ją labai greitai. Jis parodė, kad neprarado sugebėjimo kovoti aukščiausiame lygyje.

Šiandien norėjome kontroliuoti lenktynes. Lenktynininkai turėjo tam tikrus tikslus ir tai, kad reikia gerbti piloto, kuris važiuoja iš paskos, greitį. Matėme, kad Vettelis artėja ir davėme nurodymus mūsų pilotams pagreitėti. Suprantu, kad jūs norite viską pateikti taip, kaip jums norisi, bet visur yra logika. Negalima pamiršti, kad abu lenktynininkai – komandos dalis. Tai svarbiausias veiksnys tokioje situacijoje. Klausimas – kaip į ją pasižiūrėsi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žodžiai, kuriuos jūs išgirdote eteryje iš Robo Smedley, nebuvo atsiprašymas už tai, kad Alonso jį aplenkė. Norint suprasti jo pasisakymo esmę, reikia išklausyti, ką jie anksčiau kalbėjo. Tarp jų šilti ir pasitikintys santykiai. Tai raktas į sėkmę. Jis suteikė informacijos Felipei ir jis matė, kas atsitiko, todėl atsiprašė už tai, kad jo bolidas buvo lėtesnis, negu kitas.

Kalbant apie teisėjų sprendimą, sporto interesais mes nepateiksime apeliacijos. Esame tikri, kad Tarptautinė autosporto federacija teisingai įvertins faktus.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų