REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Puikia gyvenimo kokybe pasižyminčių miestų penkiasdešimtuke Londonas užima tik 39 vietą.

Šis sąrašas sudarytas remiantis tokiais veiksniais kaip nusikalstamumas, politinis stabilumas, ligoninių paslaugos, transportas, maistas ir gėrimai, laisvalaikis, klimatas ir asmeninė laisvė.

REKLAMA
REKLAMA

Firma „Mercer“ atlieka tokius tyrimus tam, kad vyriausybės ir bendrovės galėtų skirti deramą atlyginimą savo darbuotojams siųsdamos juos į komandiruotes ar dirbti ilgalaikio darbo. Padėtį lentelėje lemia surinktų taškų skaičius, palyginti su Niujorku, surinkusiu 100 taškų ir užimančiu 49 vietą.

REKLAMA

Pirmą vietą jau antrus metus užima Viena, surinkusi 108,6 taško. Londonas turi tiek pat taškų, kiek ir pernai - 101,6. Pačiame gale atsidūrusi Irako sostinė Bagdadas surinko 14,7 taško dėl saugumo ir stabilumo stokos, kaip teigia „Mercer“. Pirmąsias 25 vietas lentelėje užėmė Europos miestai. Šveicarijos miestai Ciurichas ir Ženeva užėmė atitinkamai antrą ir trečią vietas, o Vokietijoje esantis Diuseldorfas atsidūrė šeštoje, Frankfurtas ir Miunchenas dalijasi septinta vieta.

REKLAMA
REKLAMA

Londonas atsilieka nuo Liono, tačiau viena vieta lenkia Tokiją. 2010 metų apklausa taip pat išskyrė miestus, kurių ekologinė situacija geriausia, atsižvelgiant į vandens preinamumą ir kokybę, šiukšlių išvežimą, oro taršą ir transporto grūstis.

Vyresnysis „Mercer“ analitikas Sleidžinas Perekeitilas (Slagin Parakatil) sako: „Kai pasaulio ekonomika globalizavosi, miestai, kurie anksčiau buvo tradiciniai finansų centrai, tampa patrauklūs verslo plėtojimui ir kitokiai veiklai. Kylančių rinkų miestai, tarkim, Viduriniuosiuose Rytuose ar Azijoje, pastaraisiais metais sulaukė žymaus užsienio bendrovių pagausėjimo bei iš kitų šalių atvykusių dirbti žmonių. Norėdamos deramai atsilyginti savo darbuotojams už pasikeitusias gyvenimo sąlygas, bendrovės siekia matyti aiškų gyvenimo kokybės vaizdą tuose miestuose“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Brangiausi pasaulio miestai svečiams

Užsieniečiams brangiausiu pasaulyje miestu šiais metais pripažinta Angolos sostinė Luanda, skelbia kasmetinį brangiausių pasaulio miestų sąrašą sudaranti Jungtinių Valstijų konsultacijų kompanija “Mercer Human Resource Consulting".

Antroje sąrašo vietoje atsidūrė Tokijas, trečioje - Čado sostinė Ndžamena, ketvirtoje - Maskva, o penktoje Ženeva.

Praėjusiais metais lyderių penketukas atrodė taip: Tokijas, Osaka, Maskva, Ženeva ir Honkongas.

Šiais metais pirmą kartą į brangiausių pasaulio miestų dešimtuką pateko trys Afrikos miestai: be Luandos ir Ndžamenos į reitingą pateko Gabono sostinė Librevilis. Šeštoje vietoje atsidūrė Osaka, aštuntą vietą pasidalino Honkongas ir Ciurichas, o dešimtuką baigia Kopenhaga.

REKLAMA

Sudarydama brangiausių pasaulio miestų sąrašą „Mercer“ lygino daugiau nei 200 prekių ir paslaugų, įskaitant būsto nuomą, maitinimą ir benziną, kainas 214-oje miestų. Etalonu laikytas Niujorkas, kuris sąraše iš aštuntosios smuktelėjo į 27-ą vietą.

20 miestų, kuriuose gyvenimo kokybė aukščiausia

1. Viena (Austrija)

2. Ciurichas (Šveicarija)

3. Ženeva (Šveicarija)

4. Vankuveris (Kanada)

4. Ouklendas (Naujoji Zelandija)

6. Diuseldorfas (Vokietija)

7. Frankfurtas (Vokietija)

7. Miunchenas (Vokietija)

9. Bernas (Šveicarija)

10. Sidnėjus (Australija)

11. Kopenhaga (Danija)

12. Velingtonas (Naujoji Zelandija)

13. Amsterdamas (Nyderlandai)

14. Otava (Kanada)

15. Briuselis (Belgija)

16. Torontas (Kanada)

17. Berlynas (Vokietija)

18. Melburnas (Australija)

19. Liuksemburgas (Liuksemburgas)

20. Stokholmas (Švedija)

Parengė Rolanda Strumilienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų