REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors ir buvo prognozuota, kad ketvirtadienį 17 etapo finiše (Col du Tourmalet) vienas iš dviejų „Tour de France“ favoritų įgaus pranašumą, legendinis kalnas (šiemet dukart atakuotas), kaip ir starto dieną liko skendėti rūke ir nežinomybėje, truksiančioje dar dvi kankinančias dienas.

REKLAMA
REKLAMA

17 etapą „Pau – Col du Tourmalet“ (174 km) laimėjo liuksemburgietis Andy Schleckas („Saxo Bank“), finišo liniją kirtęs petys į petį su ispanu Alberto Contadoru („Astana“).

REKLAMA

A. Schleckas (kairėje) ir A. Contadoras (AFP nuotr.)A. Schleckas (kairėje) ir A. Contadoras (AFP nuotr.)

Tai yra antroji A. Schlecko etapo pergalė šių metų „Tour de France“ lenktynėse po pergalės 8 etape (pirmasis Alpių), kuriose, likus 3 dienoms iki Didžiojo finalo Paryžiuje, nuo A. Contadoro jį skiria – 8 sekundės.

1. Alberto Contadoras (ISP) „Astana“ 83 val. 32 min. 39 sek.

2. Andy Schleckas (LIUK) „Saxo Bank“ +8 sek.

3. Samuelis Sanchezas (ISP) „Euskaltel - Euskadi“ +3 in. 32 sek.

4. Denisas Menchovas (RUS) „Rabobank“ +3 min. 53 sek.

5. Jurgenas Van Den Broeckas (BEL) „Omega“ +5 min. 27 sek.

6. Robertas Gesinkas (OLA) „Rabobank“ +6 min. 41 sek.

7. Joaquinas Rodriguezas (ISP) „Katusha“ +7 min. 03 sek.

8. Ryderis Hesjedalis (KAN) „Garmin“ +9 min. 18 sek.

9. Romanas Kreuzigeris (ČEK) „Liquigas“ +10 min. 12 sek.

10. Chrisas Horneris (JAV) „RadioShack“ +10 min. 37 sek.

...

13. Levi Leipheimeris (JAV) „RadioShack“ +14 min. 24 sek.

...

16. Alexandras Vinokourovas (KAZ) „Astana“ +17 min. 57 sek.

...

21. Carlosas Sastre (ISP) „Cervelo“ +25 min. 50 sek.

...

23. Lance'as Armstrongas (JAV) „RadioShack“ +37 min. 58 sek.

...

111. Thoras Hushovdas (NOR) „Cervelo“ +3 val. 09 min. 37 sek.

...

134. Ignatas Konovalovas (LIET) „Cervelo“ +3 val. 26 min. 45 sek.

...

171.

DNF (1)

REKLAMA
REKLAMA

Pargriuvo, bet nepasitraukė

Po 17 etapo bendrosios įskaitos 3-tuke išliko, tačiau nuo dviejų pirmųjų lyderių nutolo Samuelis Sanchezas („Euskaltel“), distancijos pradžioje pargriuvęs ir skaudžiai susitrenkęs petį. Tačiau ispano noras pasiekti ne tik etapo finišą, bet ir Paryžių, jam suteikė vidinės ir, aišku, fizinės jėgos, vėl sėstis ant dviračio ir net finišuoti pirmajame 5-tuke (+1 min. 32 sek.).

Tuo pačiu reiktų žavėtis ir Andy Schlecko komandos draugu, vokiečiu Jensu Voigtu („Saxo Bank“), kuris liūdnąja prasme pagarsėjo praėjusių metų Ture (per stebuklą tik išliko gyvas).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vos prieš kelias dienas, J. Voigtas, leisdamasis nuo Col de Peyresourde kalno (16 etapas), taip pat buvo patekęs į griūtį, po kurios, kaip jis pats sakė, „iš dviračio neliko nieko“ (lūžo rėmas, grandinės mechanizmas ir priekinis ratas). Nepaisant visko, Lance'o Armstrongo vienmetis sakė nenorįs „praleisti Turo du kartus iš eilės“.

Išaugo skirtumas

Po 17 etapo bendroje įskaitoje taip kaip Samuelio Sanchezo („Euskaltel“), taip ir Deniso Menchovo („Rabobank“), Jurgeno Van Den Broecko („Omega Pharma“) bei Roberto Gesinko („Rabobank“) skirtumas nuo dviejų pirmųjų lyderių padidėjo apytikriai 1 minute.

REKLAMA

Maždaug 2 minutėmis skirtumas išaugo ir Joaquinui Rodriguezui („Katusha“), ir Ryderiui Hesjedaliui („Garmin“).

Iškrito iš 10-tuko

Iš lyderių 10-tuko iškrito „RadioShack“ komandos lyderis Levi Leipheimeris, kuriam Lance'as Armstrongas perleido komandos vairą po pirmosios „Tour de France“ savaitės, ir Alberto Contadoro bendražygis Aleksandras Vinokurovas („Astana“).

A. Vinokourovas-Vino iš 9 vietos (+7 min.12 sek.) nukrito į 16 vietą (+17 min. 57 sek.).

O L. Leipheimeris, buvęs 7 vietoje (+5 min. 25 sek.), nukrito į 13 vietą (+14 min. 24 sek.). Tačiau „RadioShack“ komandos gerbėjams dėl to neverta nusiminti, nes į lyderių 10-tuką atėjo Chrisas Horneris.

REKLAMA

„Cervelo“ taikinyje – Taškų įskaita

Carlos Sastre iš 15 vietos (+9 min. 02 sek.), taikęsis priartėti prie pirmojo lyderių 10-tuko, po 17 etapo atsidūrė už 20-tuko ribos, nukritęs į 21 vietą (+25 min. 50 sek.).

Žemyn pakrito ir Thoras Hushovdas bei Ignatas Konovalovas. Tačiau šiems dviratininkams bendroji įskaita nevaidina svarbaus vaidmens, o visos pastangos nuo šiol sukoncentruotos į žaliųjų marškinėlių išsaugojimą ant Th. Hushovdo pečių.

*

Penktadienį „Tour de France“ lenktynėse – paskutinis lygumų etapas, kurio distancija „Salies-de-Bearn – Bordeaux“ (198 km) baigsis masiniu sprintu ir paskutine galimybe pelnyti taškus sprinterių klasifikacijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šeštadienį, po asmeninių lenktynių laikui „Bordeaux – Pauillac“ (52 km), laukiama atomazga A. Schlecko ir A. Contadoro dvikovoje dėl Maillot Jaune.

O jau sekmadienį, distancijoje „Longjumeau – Paris“ (102,5 km), beliks tik formalus „Tour de France 2010“ lenktynių dalyvių eskortas, ant lyderių pakylos atlydėsiantis naująjį čempioną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų