• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kada šalies ekonomika atsigaus tiek, kad valdžia nuspręs pradėti didinti pensijas, nežinia. Gal iki to laiko šimtai iš varganų grašių priverstų suktis pensininkų oriai numirs iš bado ir į jokį kompensavimą jau nepretenduos?

REKLAMA
REKLAMA

Socialinės apsaugos ministras Donatas Jankauskas, vakar to paklaustas, net susigraudino: „Žodis „gal" iš tikrųjų skamba kaip sunkus akmuo. Kalbant apie tai, kad kažkas nesulauks kompensacijos už šiandien sumažintą pensiją, galbūt tie sprendimai nėra tobuli. Nežinau, kas galėtų tobulus sprendimus šiandien rasti..."

REKLAMA

D.Jankauskas pripažino, kad ir jam nėra lengva nei skaityti, nei klausytis, kai žmonės pasakoja apie savo vargus. Tikėti – netikėti ministro ašaromis, kai jo paties atlyginimas per metus sumažėjo nuo 8851 lito net iki 7032 per mėnesį, o vidutinė pensija – nuo 811 litų vos iki 746? Juk ministras neteko daugiau negu koks pensininkas – 1819 litų.

„Aš nežinau, ar jie nebūna su žmonėmis? Tai tegul nulipa nuo dviračių, užeina į kaimus ir pasišneka! Valstybė turi savo pažadus tesėti, ir Konstitucinio Teismo sprendimas negali būti vienas gyventojams, o kitas – Vyriausybei. Ką reiškia, kad kada nors pensijas didins?" – stebisi Vida Marija Čigriejienė, Seimo narė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų