• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybės kontrolė nustatė, kad Vilniaus miesto savivaldybė padarė daug reikšmingų pažeidimų naudodama valstybės biudžeto lėšas ir turtą. Įžūlumo viršūnė – Gugenheimo muziejaus galimybių studijai neteisėtai išleista 600 tūkst. litų.

REKLAMA
REKLAMA

Auditoriai konstatavo, kad Vilnius net mokinio krepšelio lėšas – beveik 2,3 mln. litų iš valstybės biudžeto – panaudojo ne pagal paskirtį. "Turint omenyje, kad miesto biudžetas yra apie milijardas litų, tai Valstybės kontrolės nurodyti netikslumai, kurių visa suma sudaro tiktai apie 2,3 mln. litų, yra tik paklaidos ribose.

„Bet kiekvienas iš tų atvejų yra analizės objektas. Pasitaiko, kai tą patį įstatymą vieni perskaito iš kairės į dešinę, o kiti – iš dešinės į kairę. Tad gali būti ir interpretacijų",– „Respublikai" sakė sostinės vicemeras, ugningas Gugenheimo muziejaus Vilniuje šalininkas Gintautas Babravičius. – „Turime savo teisininkus, finansininkus – bandysime įrodyti, kas įrodoma. O kas neįrodoma, tam yra įstatymas. Jei mūsų nuomonės su Valstybės kontrole išsiskirs, tai teisingumą dar kol kas vykdo teismai."

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų