REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Telšių apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – Telšių AVMI) informuoja, kad Liberalų centro sąjungos pirmininko pavaduotojas Žilvinas Šilgalis vakar išplatintame viešame pranešime pateikia neteisingą ir visuomenę klaidinančią informaciją.

REKLAMA
REKLAMA

Telšių AVMI iš tiesų nusiuntė Ž.Šilgaliui  priminimą pateikti dokumentus dėl lėšų, gautų stažuotės JAV metu. Tačiau jokio reikalavimo, prašymo ir nurodymo sumokėti mokesčius nuo JAV gautos sumos Telšių AVMI Ž. Šilgaliui nepateikė ir neketina to daryti.

REKLAMA

„Apmaudu, kad politikas, nusprendęs paviešinti dar nesibaigusio patikrinimo medžiagą, iškraipo faktus bei pateikia išsigalvotų dalykų. Ž. Šilgalio stažuotė bei su ja susijusios pajamos tikrai nebuvo priežastis skirti pakartotinį patikrinimą. Ši informacija iš viso nebuvo nagrinėta patikrinimo akte ir dėl jos nebuvo atliekamas mokestinis tyrimas. Skleisdamas netikslią informaciją Ž. Šilgalis pateikia ir neteisingų interpretacijų apie Valstybinės mokesčių inspekcijos ketinimus, taip klaidindamas mokesčių mokėtojus“, - teigė Telšių AVMI viršininkas Antanas Naujokas.

Mokesčių inspekcija primena, kad nuolatiniams Lietuvos gyventojams, kurie dalyvauja įvairiose programose ir projektuose, susijusiuose su darbine ar individualia veikla, bei kurių visas su tokiomis programomis ir projektais susijusias išlaidas kompensuoja asmenys iš Lietuvos arba užsienio valstybių, kompensuotos išlaidos nelaikomos jų pajamomis. Pagal Gyventojų pajamų mokesčio įstatymo nuostatas, minėtos lėšos nėra pajamų mokesčio objektas Lietuvoje ir neturi būti deklaruojamos, išskyrus tuos atvejus, kai šias išlaidas kompensuoja asmuo, susijęs su gyventoju darbo arba jų esmę atitinkančiais santykiais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų