REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į Prezidentūros kanclerio vietą pretenduoja tik vienas kandidatas.

Kaip BNS sakė laikinai Prezidentūros kanclerio pareigas einantis Česlovas Atkočaitis, konkursui kanclerio pareigoms užimti iki sausio 2 dienos - paskutinio termino - dokumentus pateikė tik vienas asmuo. Konkursas bus surengtas per 30 dienų.

REKLAMA
REKLAMA

Pats Č.Atkočaitis teigė į kanclerio postą nepretenduojantis. Jis yra prezidento patarėjas teisės klausimais.

REKLAMA

Į Prezidentūros kanclerio vietą pretenduojantis kandidatas turi turėti aukštąjį universiteto arba jam prilygintą išsilavinimą, mokėti ne mažiau kaip dvi užsienio kalbas (anglų, prancūzų, vokiečių), turėti vadovavimo darbo patirties, gebėti strategiškai planuoti ir organizuoti prezidento kanceliarijos veiklą, išmanyti atitinkamus įstatymus, būti pareigingas, sąžiningas, darbštus, kūrybingas, iniciatyvus, diplomatiškas ir t.t.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidentūros kanclerio postas liko laisvas lapkričio pabaigoje iš šio posto pasitraukus Osvaldui Markevičiui. Jis buvo priverstas trauktis po kontroversijų dėl Prezidentūros patalpų ir tualetų remonto, kainavusio 240 tūkst. litų.

Šiuo metu Prezidentūra ieško ir vyriausiosios buhalterės. Sausio 12 dieną vyksiančiame konkurse dėl vyriausiojo buhalterio posto varžysis 3 kandidatai.

Anot Č.Atkočaičio, paraiškų buvo daugiau, tačiau vyriausiajam buhalteriui keliamus reikalavimus atitiko tik 3 kandidatai.

Į Prezidentūros vyriausiojo buhalterio pareigas pretenduojantis asmuo turi turėti aukštąjį buhalterinį arba ekonominį universitetinį išsilavinimą, mokėti arba anglų, arba prancūzų, arba vokiečių kalbas, turėti ne mažesnį kaip penkerių metų darbo stažą finansų srityje biudžetinėse įstaigose, iš jų - ne mažiau kaip treji metai - vadovavimo darbo, išmanyti atitinkamus įstatymus ir panašiai.

Pirmą kartą konkursas dėl vyriausiojo buhalterio kėdės vyko lapkričio pradžioje. Konkurse buvo užsiregistravę du asmenys, tačiau atvyko tik vienas iš jų ir nesurinko reikiamo balų skaičiaus.

Vyriausiojo buhalterio postas liko tuščias po to, kai iš pareigų rudenį pasitraukė Irena Bigelienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų