REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kovo 4 dieną Klaipėdos koncertų salėje prasidėsiantis XI-asis jaunųjų atlikėjų festivalis “Skambanti banga” kvies klausytojus į šešis koncertus, kuriuose pasirodys atlikėjai iš Lietuvos, Švedijos, Danijos, Portugalijos, Belgijos, Norvegijos. Festivalio metu taip pat vyks konferencija bei edukacinė programa.

REKLAMA
REKLAMA

Puiki ilgametė tradicija pradėti festivalį ”Mažųjų muzikų paradu”. Kovo 4 dieną 15 valandą klausytojų laukia susitikimas su jauniausiais festivalio dalyviais iš Klaipėdos muzikos mokymo įstaigų.

REKLAMA

Pirmą kartą festivalio metu bus surengta tarptautinė konferencija tema „Kultūros ir meno projektų sklaidos edukaciniai aspektai“. Pranešimus skaitys lektoriai iš Lietuvos, Latvijos ir Rusijos. Konferenciją Klaipėdos koncertų salė organizuoja kartu su Klaipėdos kolegija.

Klaipėdos kamerinis orkestras parengė programą su solistais - buvusiais klaipėdiečiais, dabar Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų gimnazijos ir Lietuvos muzikos akademijos studentais. Koncertą diriguos Robertas Šervenikas (kovo 6 d.).

REKLAMA
REKLAMA

Edukacinė programa „Susiradom smuiko raktą“, skirta patiems mažiausiems klausytojams – darželinukams bei pradinukams (kovo 7 d.).

Vienas svarbiausių festivalio akcentų – kovo 8 dieną įvyksiantis Klaipėdos kompozitorių ir moksleivių kūrybos vakaras. Girdėsime dvi festivalio premjeras. Vladimiro Konstantinovo nerimtą kantatą „Tiltų giesmės“ atliks jungtinės festivalio dalyvių pajėgos, o Laimos Jedenkutės pjesę „Skraiduolių vėduoklės“ pagros LMTA studentai.

Jaunieji kompozitoriai iš S. Šimkaus konservatorijos Lukrecija Petkutė, Martyna Rudelytė, Edita Vitkutė, Osvaldas Bertašius taip pat pristatys savo naujausias kompozicijas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Net du koncertai pavadinti „Sugrįžtame...“. Juose pasirodys užsienyje studijuojantys buvę klaipėdiečiai bei jų bendramoksliai iš Švedijos, Danijos, Portugalijos.

Baigiamasis koncertas tradiciškai skiriamas Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai. Broniaus Kutavičiaus oratoriją „Paskutines pagonių apeigas“ išpildys E. Balsio menų gimnazijos choras, o nuotaikingą šokių muzikos programą „Nuo menueto iki regtaimo“ atliks minėtos gimnazijos styginių orkestras.

Festivalis „Skambanti banga“ - laukiama muzikos šventė, žinoma ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje, turinti savo klausytoją ir kasmet vis gausėjantį dalyvių būrį.

KKS inf.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų