REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Socialdemokratai, savivaldybių tarybų rinkimuose likę antri, rezultatais sako nenusivylę.

"Esame pozityviai nusiteikę, palankiai vertiname rinkimus, tuo labiau, kad socialdemokratai valdžioje yra šešti metai, o valdžioje esanti partija labai kritikuojamaja. Mes esame antroje vietoje, ne ką praradę rinkėjų nuo Seimo rinkimų", - pirmadienį spaudos konferencijoje sakė Seimo socialdemokratų frakcijos seniūnė Irena Šiaulienė.

REKLAMA
REKLAMA

Mažą rinkėjų aktyvumą socialdemokratė aiškino tuo, jog gyventojai esama valdžia yra patenkinti, tad, nematydami poreikio valdžios kaitai, į rinkimus ir neskubėję.

REKLAMA

"Jeigu kalbėti apie rinkėjų aktyvumą, jis yra kritęs, bet jei rinkėjai neina į rinkimus, jie situacija yra patenkinti ir nemato, kodėl situaciją reikėtų keisti", - sakė socialdemokratė.

Seimo pirmininko pirmasis pavaduotojas socialdemokratas Česlovas Juršėnas akcentavo, jog svarbiausia, kad socialdemokratai, būdami valdžios partija, "išlaikė pozicijas miestų ir rajonų savivaldybėse".

Juo labiau, Č.Juršėno teigimu, nesant galutinių rezultatų, dar nežinia, kuri iš partijų turės daugiausiai mandatų.

REKLAMA
REKLAMA

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK), gavusi balsavimo rezultatus 2026-iose rinkimų apylinkėse iš 2028, skelbia, kad konservatoriai surinko 182 tūkst. 909 balsus, antroje vietoje esantys socialdemokratai - 173 tūkst. 954 balsus.

Trečioje vietoje - Rolando Pakso "Tvarka ir teisingumas" (liberalai demokratai) su 136 tūkst. 759 balsais, ketvirtoje - Artūro Zuoko liberalcentristai (118 tūkst. 39), penkti - Kazimiros Prunskienės valstiečiai liaudininkai (73 tūkst. 467), šešta - Kęstučio Daukšio Darbo partija (maždaug 67 tūkst. balsų), septinta - Naujoji sąjunga (62 tūkst.).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

VRK duomenimis, iki 19 valandos sekmadienį vykstančiuose savivaldos rinkimuose balsavo 36,5 proc. visų rinkimų teisę turinčių gyventojų. Šią savaitę vykusių išankstinių balsavimų metu savo valią pareiškė dar 1,04 proc. rinkėjų.

Įstatymai nenumato, koks skaičius rinkėjų turi balsuoti, kad rinkimai būtų laikomi įvykusiais.

Šalyje yra beveik 2,7 mln. registruotų rinkėjų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų