REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus "Lietuvos ryto" legionierius Kareemas Rushas nesulaukia kada galės grįžti į NBA. Apie tai jis pasakojo įtakingam JAV dienraščiui "Los Angeles Times". "Tai tik laikinas sustojimas, aš - grįšiu", - teigė jis telefonu iš Vilniaus "LA Times" žurnalistui.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak "LA Times", profesionaliai žaisti krepšinį Lietuvoje sunku. Fanai yra entuziastingi, bet "Lietuvos rytui" labai toli iki NBA komandos, kur savo ateitį įsivaizduoja K.Rushas.

REKLAMA

K.Rusho teigimu, jis nenorėjo ilgai laukti kvietimo iš kurios nors NBA komandos po skandalingo atleidimo dėl tinginiavimo iš Šarlotės "Bobcats" ekipos, todėl savo agentui tik pasakė, kad nori žaisti. Tai reiškė atvykimą į Lietuvą.

Nepaisant to, kad krepšininką užstojo daugkartinis NBA čempionas treneris Philas Jacksonas, K.Rushas įsitikinęs, kad tik laikas gali jam padėti.

"Dar porą mėnesių. Man reikia, kad baigtųsi apie mane sklandantys gandai", - sakė dienraščiui K.Rushas.

REKLAMA
REKLAMA

K.Rusho nemalonumai NBA prasidėjo 2004-05 metų sezone, kai "Lakers" klubas krepšininką iškeitė su "Bobcats" komanda. Nors žaidėjas dėl gynėjų gausos rungtyniavo labai mažai, Šarlotės ekipa nutarė pasilikti krepšininką, mokant jam žemiausią atlyginimą (pagal visas NBA taisykles).

Kitą sezoną iš Kobe Bryanto šešėlio išsivadęs K.Rushas tapo trečiu pagal rezultatyvumą komandoje, pelnydamas 10,3 taško per rungtynes. Vis dėlto balandžio 2006 metų balandžio mėnesį jo paslaugų buvo atsisakyta.

Tuomet "Bobcats" treneris Bernie Bickerstaff pasakė: "Mūsų komandoje reikalaujami du dalykai - sunkus darbas ir maksimalios pastangos. Būtent dėl šių priežasčių geriausiai būtų išsiskirti su Kareemu."

Šį sezoną krepšininkas turėjo pradėti Sietlo "SuperSonics" ekipoje, tačiau dėl sunkios reabilitacijos po kojos traumos jo paslaugų ir vėl buvo atsisakyta. Nepatekus į NBA, K.Rushas dar laukė savo šanso, tačiau galiausiai pasirinko kelionę į Europą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų