• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valdantieji konservatoriai daro žygius, kad šiuo metu sunkiai serganti velionio diplomato Stasio Lozoraičio žmona Daniela Lozoraitis būtų pagerbta valstybės apdovanojimu. Dešinieji įsitikinę, kad Lietuva skolinga šiai moteriai.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau Dalia Grybauskaitė neišgirdo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų atstovų prašymų apdovanoti šviesaus atminimo buvusio kandidato į prezidentus S.Lozoraičio našlę, nes esą ji tokio įvertinimo nenusipelnė.

REKLAMA

Teigiama, jog dalis konservatorių paprašė D.Grybauskaitės, kad D.Lozoraitis būtų įteiktas valstybės apdovanojimas. Tačiau prezidentė esą atmetė tokius prašymus ir paaiškino, jog D.Lozoraitis nuopelnais abejoja, rašo „Lietuvos rytas".

Balsas.lt primena, jog diplomatas D. Lozoraitis vyras – S. Lozoraitis (1924 m. rugpjūčio 2 d. Berlyne, Vokietija – 1994 m. birželio 13 d. Vašingtone) buvo lietuvių diplomatas, visuomenės veikėjas, išeivijos aktyvistas JAV ir Italijoje, politikas.

REKLAMA
REKLAMA

Iš diplomatų šeimos kilęs S. Lozoraitis ne tik atstovavo, bet ir aktyviai dalyvavo Lietuvos valstybės atkūrimo bei įtvirtinimo pastangose. Apie tai liudija jo susirašinėjimai su Lietuvos Sąjūdžio ir atkurtos Lietuvos valstybės vadovybe, taip pat nurodymai – pro memoria – Lietuvos Diplomatinės tarnybos pareigūnams, diplomatiniai laiškai bei vieši pasisakymai tiek prieš Nepriklausomybės atkūrimą, tiek ir siekiant jos įtvirtinimo.

S.Lozoraitis kandidatavo ir į Lietuvos prezidentus („Vilties prezidentas“).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų