REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Surengę savo unikalių transporto priemonių parodą, moksleiviai dar sykį priminė savo prieš porą savaičių duotą pažadą kelyje būti saugiais ir atsakingais eismo dalyviais.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Lietuvos moksleivių sąjungos prezidento Gabrieliaus Satkausko, moksleiviai važinėja pačiomis įvairiausiomis transporto priemonėmis, tačiau dažniausiai jos – dviratės. „Dviračiai, motoroleriai – tokių transporto priemonių vairuotojais dažniausiai tampa moksleiviai. Kai kurie nuolat keliauja riedučiais, riedlentėmis“, – pasakojo jis.

REKLAMA

Ne vienas mokinys, neslėpė Moksleivių sąjungos prezidentas, svajoja apie nuosavą automobilį ir planuoja juo keliones tiek po Lietuvą, tiek po užsienio šalis. „Kad jaustumeisi „kietas“ ir stilingas, visai nebūtina vaidinti kelių erelio. Vyresni vairuotojai mus gerbs, jeigu elgsimės atsakingai ir nekelsime pavojaus sau ar kitiems“, – tikino G. Satkauskas. Pasak jo, moksleivių neveikia grasinimai skirti baudą, daug naudingesni yra pokalbiai apie saugų eismą.

REKLAMA
REKLAMA

Į šalia Rotušės aikštės surengtą parodą sugužėjo pačių įvairiausių transporto priemonių savininkai. Čia buvo galima sutikti ir senuką „Fiat Polski“, ir blizgantį „Honda Civic“, dalis moksleivių atkeliavo dviračiais, riedučiais, o vienas jų – vienračiu. Tiesa, pademonstruoti sudėtingą triuką operatoriams ir žurnalistams jam pavyko tik antru bandymu – pirmąkart moksleivis nusirito nuo laiptų.

Abiturientų transporto parodą moksleiviai surengė norėdami paminėti šiuo metu Susisiekimo ministerijos vykdomą iniciatyvą „Sėkmės kelias“. Visą liepos mėnesį, kai švenčiamos mokyklos baigimo šventės, jaunuoliai kviečiami internetu pasirašyti simbolinę Sėkmės kelio sutartį, kuria įsipareigoja atsargiai elgtis kelyje per išleistuves ir visą gyvenimą.

Transporto priemones pamatyti galite nuotraukų galerijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų