REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

VMFD „Žalgirio“ treneris Mindaugas Čepas, kaip ir daugelis, atidžiai stebėjo visas Pasaulio futbolo čempionato rungtynes. Kokį įspūdį jam paliko turnyras? Ar ispanai laimėjo pelnytai? Kurį žaidėją ir iš kurios rinktinės jis norėtų pasikviesti į savo komandos gretas?

REKLAMA
REKLAMA

Apie visa tai ir daugiau M. Čepas papasakojo portalo „Balsas.lt“ surengtoje vaizdo konferencijoje.

REKLAMA

– Ar žiūrėjote visas Pasaulio futbolo čempionato rungtynes?, – „Balsas.lt“ paklausė M. Čepo.

– Taip, be jokios abejonės, stebėjau čempionatą, bet man asmeniškai čempionatas prasidėjo ne nuo grupių varžybų, o nuo aštuntfinalio. Ten jau buvo ir drama, ir geresnė žaidimo kokybė, ir daugiau įvarčių. Taigi pogrupiai man nepaliko tokio neišdildomo įspūdžio, kaip aštuntfinaliai ir vėlesnės dvikovos.

– Kas iš rinktinių nustebino gerąją ir blogąją prasme?

– Gerąją prasme mane nustebino Vokietijos rinktinė. Joje įvyko žaidėjų kaita, komanda pasipildė daug jaunų futbolininkų. Jie demonstravo akiai malonų futbolą. Manau, net patys vokiečiai nesitikėjo tokio gražaus savo rinktinės žaidimo.

REKLAMA
REKLAMA

Lyginant su tuo, kokius priešininkus jie turėjo – Angliją, Argentiną, manau, kad vokiečiai buvo verti žengti dar toliau nei pusfinalis.

Nuvylė anglai, iš jų tikėjausi daugiau. Juk jų gretose žaidžia aukščiausio lygio futbolininkai, o komandą treniruoja toks garsus specialistas, kaip Fabio Capello. Net nežinau, kodėl jie taip prastai pasirodė. Gal buvo pavargę po ilgo sezono klubuose? Bet kai atstovauji savo šaliai, viską užmiršti.

– Jau po grupių varžybų iš čempionato iškrito Prancūzija ir Italija. Ar Jums tai buvo netikėtumas?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Jau pačios pirmos jų rungtynės parodė, kad yra problemų, ypač tai pasakytina apie Prancūzijos rinktinę. Futbolas – nenuspėjamas ir aikštėje žaidžia ne pavardės, o žaidėjai. Tas pats Urugvajus, kuris yra panašaus dydžio kaip Lietuva (3,5 mln. gyventojų), užėmė ketvirtą vietą, o tai yra didelis pasiekimas.

– Ar ispanai laimėjo pelnytai?

– Aš pats asmeniškai sirgau už olandus. Labai gaila buvo, kad olandai tokių progų neišnaudojo... Aišku, turėjo ir ispanai ne ką prastesnių progų. Po rungtynių liūdėjau, bet nieko nepadarysi, jeigu laimėjo ispanai, vadinasi, jie buvo vertesni.

REKLAMA

– Galbūt finale norėjote išvysti 11 metrų baudinių seriją?

– Ne, 11 metrų baudinių serijos nenorėjau. Tai būtų loterija. Jei ispanai laimėjo per pratęsimą, jie to nusipelnė.

– Jeigu Jums būtų suteikta galimybė iš visų šiame čempionate žaidusių futbolininkų vieną pasikviesti į VMFD „Žalgirį“, kas jis būtų ir kodėl?

– Į „Žalgirį“? Daug norėčiau pasikviesti, bet jeigu būtų galima tik vieną... Tai gal iš tos pačios Olandijos rinktinės Wesley Sneijderį, nes man imponuoja jo žaidimas, jo kovotojo dvasia, tai, kad jis veda komandą į priekį. Ar jam atsirastų vietos „Žalgiryje“? Na, manyčiau, kad taip (juokiasi).

REKLAMA

– Geriausiu pirmenybių žaidėju FIFA išrinko urugvajietį Diego Forlaną? Ar sutinkate su tuo?

– Visiškai sutinku. D. Forlanas įrodė, kad jis megažvaigždė. Čempionate jis buvo tikras savo komandos lyderis, pelnydavo lemiamus įvarčius. Patys matėte, kaip rungtynių dėl trečios vietos su Vokietija pabaigoje D. Forlanas pataikė į skersinį – ir neaišku, kaip viskas būtų pasibaigę, jeigu jis būtų įmušęs.

– O ką išrinktumėte geriausiu treneriu?

– Tą, kuris atvedė Ispanijos rinktinę į pirmą vietą – Vicentę Del Bosque.

– Ką iš šių metų čempionato įsiminsite labiausiai – kamuolį „Jabulanį“, vuvuzelas ar aštuonkojį Paulių?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Turbūt vuvuzelas. Jos rėžė ausį. Buvo labai neįprasta, nes tos vuvuzelos zyzė visą laiką.

– Ar nebijote, kad greitai ir „Žalgirio“ stadione karaliaus vuvuzelų gaudesys? Neišprotėtumėte?

– Neturėtumėme, prie jų jau truputį pripratome per Pasaulio čempionatą (juokiasi). Taigi visai įdomu būtų ir gyvai pasiklausyti.

– Ar teisėjai nesugadino šio čempionato?

– Čia buvo žmogiškasis faktorius. Manau, pats teisėjavimas liko toks pat, koks buvo ir anksčiau, tiesiog technologijos labai patobulėjo.

– Kaip manote, ar finale teisėjas susitvarkė su savo darbu ir nepadėjo nė vienai komandai?

– Teisėjas susitvarkė. Jei olandai būtų laimėję, o ispanai pralaimėję, tada manau, jau ispanai būtų apeliavę į teisėjavimą. Taigi tai normalu.

REKLAMA

– Lietuvos rinktinė per atranką į Europos čempionatą žais toje pačioje grupėje, kaip ir Ispanija. Ar lietuviai turi šansų atimti taškų iš ispanų?

– Šansų visada yra. Lietuvos rinktinė galbūt šiai dienai yra ir žemesnio lygio nei Ispanija, bet, kaip jau sakiau, futbolą žaidžia gyvi žmonės. Tuo labiau, kad dabar galbūt ispanai deramai mūsų neįvertins. Bus tikrai įdomu pasižiūrėti, kai pas mus atvyks pasaulio čempionai.

– Kaip vertinate tai, kad „A lygos“ rungtynės vyko tuo pačiu metu, kaip ir Pasaulio čempionatas. Ar nebuvo pikta, kad, pavyzdžiui, VMFD „Žalgirio“ ir „Ekrano“ susitikimas dubliavosi su ketvirtfinalio dvikova tarp Anglijos bei Vokietijos?

REKLAMA

– Piktoka, nes tikrai norėjosi pažiūrėti šias rungtynes. Bet ką padarysi, jei tvarkaraštis buvo iš anksto sudėliotas, negali gi skambinti federacijai ir prašyti, kad nukeltų rungtynes, nes mes norime pažiūrėti, kaip žaidžia Anglija ir Vokietija.

– Kokie VMFD „Žalgirio“ tikslai šį sezoną?

– Mūsų tikslas – kiekvienose rungtynėse, nepaisant varžovų, kovoti dėl pergalės. Kausimės dėl kuo aukštesnių vietų, o viščiukus skaičiuosime rudenį, tada ir pamatysime viską.

– Dabar „A lygoje“ – pertrauka. Ar Jums ji reikalinga ir išeis į naudą?

– Tokios didelės pauzės išmuša iš vėžių, bet stengsimės prisitaikyti ir išnaudoti ją kuo geriau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Šį trečiadienį, liepos 14 d., Žalgirio mūšio 600-ąsias metines paminėsite draugiškomis rungtynėmis tarp VMFD „Žalgirio“ ir Gdansko „Lechios“. Kuo tai bus išskirtinės rungtynės?

– Taip, naudodamasis proga norėčiau visus vilniečius ir svečius šį trečiadienį 18 valandą pakviesti į „Žalgirio“ stadioną, kuriame vyks šventė visai šeimai. Bus visokių atrakcijų, o 19 valandą viską vainikuos mačas tarp VMFD „Žalgirio“ ir „Lechios“.

– Girdėjome, kad per rungtynių pertrauką žiūrovams taip pat neteks liūdėti: 11 žalgiriečių aikštėje susigrums su 111 vaikų. Kokio vaizdo galima ten tikėtis?

REKLAMA

– Bus labai įdomu pažiūrėti. Tai pirmas toks atvejis Lietuvos futbole, kai 111 vaikų žais prieš vyrus. Labai atsakingai ruošiamės šiam mačui ir net galvojame naujus derinius.

– Kiek lenkų sirgalių žada atvykti į šią šventę?

– Jų turėtų būti tikrai daug – apie 400-500. Taigi šventė turėtų pavykti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų