REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvusi Kolumbijos politikė Ingrid Betancourt, kurią kairieji Kolumbijos sukilėliai 6 metus laikė įkaite, iš Kolumbijos vyriausybės reikalauja kompensacijos už nelaisvėje praleistus metus. Skelbiama, kad I. Betancourt ir jos šeima iš Kolumbijos vyriausybės prašo 6,8 mln. dolerių kompensacijos už patirtą emocinį stresą ir prarastas pajamas, kai ją pagrobę laikė Kolumbijos revoliucinių ginkluotųjų pajėgų (FARC) nariai.

REKLAMA
REKLAMA

Kolumbijos valdžia reiškia nuostabą dėl tokių moters reikalavimų ir priduria, kad kariai 2008 metais rizikavo savo gyvybėmis siekdami išvaduoti įkaitę.

REKLAMA

FARC kovotojai I. Betencourt pagrobė šalies pietuose, kai ji rengė vieną iš savo prezidentinės rinkimų kampanijos susitikimų. Per specialią operaciją moteris buvo išlaisinta 2008 liepą.

Pagrobimai dėl politinių priežasčių ar siekiant gauti išpirką Kolumbijoje nėra retas dalykas. 2001 metais buvo skelbiama, kad per metus Kolumbijoje yra pagrobiama maždaug 3 tūkst. žmonių. Pastaruoju metu grobimų sumažėjo, tačiau tiksli statistika nėra žinoma.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų