REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kur dingo Mantas Jankavičius, nenugalimasis šokių ir dainų dešimtukų lyderis, gražuolis, sekso simbolis, vaikų numylėtinis?.. Nuo GALOS Mantui pasislėpti nepavyko

REKLAMA
REKLAMA

Ištikimiems gerbėjams Mantas pristatė savo albumą mįslingu pavadinimu „...“ ir vėl dingo. Dar pasirodė per ŽAS 15 metų jubiliejinį koncertą. Rodėsi, seną gerą roką atliekantis dainininkas tuoj sprogdamas nušoks nuo scenos. Tačiau vos pasirodęs vėl dingo.

REKLAMA

Gyvenimas jį myli

Po kelių dienų pasklido žinia: Mantas vaidins pagrindinį Tado Blindos vaidmenį lėtai ir kryptingai reklamuojamame lietuviškame filme „Tadas Blinda“.

Filmo kūrėjai jį kruopščiai saugo. Prieš kelerius metus su toje pačioje Lietuvos kino studijoje vaidinusiu Jeremy Ironsu susisiekti ir susitarti dėl interviu buvo lengviau. Nuo ko Mantą saugo filmo kūrėjai? Režisierius Donatas Ulvydas žūtbūt bando nuo smalsios žiniasklaidos išsaugoti švarią filmo idėją. Rinkodaros specialistai daro savo darbus. Dainininkas dabar lėtai tiksi lyg bomba, iš kurios tikimasi ir kuri turi sprogti didžiule jėga.

REKLAMA
REKLAMA

Slaptų filmo repeticijų įkarštyje, baigiantis pavasariui, Mantui suėjo 30 metų. Jis dabar pačiame jėgų žydėjime, populiarumo skrydyje. „Tikrai neišsigandau, – sako menininkas. – Buvau smarkiau sunerimęs, kai švenčiau 27-metį. Tada man ta artėjanti apvalios sukakties data atrodė grėsminga. O dabar? Gyvenimas tęsiasi. Atėjo branda ir sugebėjimas vertinti bei džiaugtis kiekviena akimirka. Kuo toliau, tuo labiau patinka gyvenimas. Labai smagiai atšventėme.“

Kuklus ir drovus vaikinas iš Kėdainių padarė stulbinamą karjerą. Tarytum netyčia – o kiek išlieta prakaito – jis nugalėjo beveik visus rimtus Lietuvos šou konkursus, pelnė įvairių titulų, surengė ne vieną teminį koncertą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mantas neišsigando, kad dabar filmo kūrėjai pareikalavo maksimaliai susikaupti naujam darbui. Jis tai moka. Jis atsakingai vertina darbą ir įsipareigojimus.

Į interviu Lietuvos kino studijoje Mantas atvyko penkiomis minutėmis anksčiau. Devinta ryto, o jo repeticijos ir jodinėjimo treniruotės su arkliais baigsis jau temstant. Kol kalbamės, Mantas surūko vos ne pusę pakelio stipraus „Marlboro“. Šiltai ir nuoširdžiai šnekėdamas sveria kiekvieną žodį. Jaudinasi.

Dabar jis – Tadas Blinda. Mantas santūriai šypsosi, kai sakau jam epitetus. Jis įsijautė į žemaičių „razbaininko“ vaidmenį ir juo gyvena. „Man patinka daryti tai, ką pasirinkau, – sako Mantas. – Nežinau, ką toliau iškrės likimas. Dabar esu Tadas Blinda. Saviraiška man visada buvo labai įdomu ir svarbu.“

REKLAMA

Sportiškas vaikinas Mantas niekada nebuvo mušeika. Nors, kaip ir beveik visiems, yra tekę į jas įsivelti. Jis – ne bailys. „Tikriausiai jei gatvėje pamatyčiau nekaltai mušamą žmogų, įsikiščiau, – sako dainininkas. – Nežinau, ar tik kumščiais. Tokioje situacijoje reikia parodyti savo poziciją. Tai bet kada gali ištikti ir tave.“

Mantas beveik nežiūri televizijos. Jis neseka šiandienos serialų herojų nuotykių. „Tadas Blinda man įdomus, – aiškina jis. – Aš jį matau savaip. Šis žmogus – legenda. Tai dar vienas naujas mano gyvenimo išbandymas.“

REKLAMA

Nugalėtas drovumas

Vos pradėjęs muzikuoti paauglys Mantas buvo labai drovus. Gimtuosiuose Kėdainiuose per koncertus dainuodavo pasislėpęs už užuolaidų. O dabar jis – visų įmanomų konkursų nugalėtojas. Kas toliau? Mantas atviras gyvenimui.

Jis pasakoja, kad niekada neplanavo būti kosmonautu, miškininku ar inžinieriumi. Tiesiog pasitikėjo gyvenimu ir jo galimybėmis. Nors nenumatė gyvenimo iš anksto, muzika nugalėjo. Kai tuometinėje Vilniaus konservatorijoje nepavyko įstoti į muzikos vadybą, teliko paskutinę akimirką likusi trombono specialybė. Mantas vietoj armijos išsirinko ją. „Nuojauta, kuria dažnai pasikliauju, tuomet sufleravo, kad elgiuosi teisingai“, – sako Mantas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vilniuje kėdainiečių trio „La Vita“ narys pagaliau išdrįso dainuoti solo. Kai buvo aukštai įvertintas Baltijos šalių dainininkų konkurse „Fizz Superstar“, Lietuva plačiau sužinojo, kad yra toks dainininkas Mantas.

Pranoko lūkesčius

„Jį įrašydami linksmai leidome laiką, – pasakoja Mantas apie neseniai pasirodžiusį albumą. – Tai tik antrasis per 10 muzikinės veiklos metų... Gal todėl jį ir pavadinau daugtaškiu? O gal todėl, kad darau tai, kas man įdomu, kad man to reikia, o ne dėl dešimtukų, topų ar kitokių įvertinimų."

REKLAMA

Mantas sako, kad neseniai įrašyto albumo topas „Čiuožki" gimė iš kilusio vaizdinio. Nuo senovinės lyg ir dėdės iš Anglijos  nuotraukos. Dainininkas susapnavo 7 dešimtmečio stilingo vyro tipažą: su juodais sunkiais akiniais, sulaižytais plaukais, aptemptomis kelnėmis. O gal tai kompleksus laužančio jaunuolio tipas, kuris ryžtingai reikalauja patinkamos merginos bučinio?

Topo, prie kurio entuziastingai prisidėjo Manto bičiulis aktorius ir choreografas Gytis Ivanauskas ir tapo grupės nariu, sėkmė pranoko lūkesčius. Mantas su šia daina tapo stiliumi.

REKLAMA

Albumo viršelis – plikagalvis Mantas – taip pat nuotykis. Vyrai suko galvas, ką čia sugalvojus, kol dainininko bičiulis fotomenininkas Tomas Kauneckas jį kompiuteriu „nuskuto“ plikai. Ne veltui sakoma, kad gražiam žmogui viskas tinka.

Širdžių ėdikas

Plačioji dainininko Manto karjera prasidėjo nuo... šokių. „Tai buvo iššūkis sau pačiam, – sako jis. – Kai nusprendžiau dalyvauti Lietuvos šokių dešimtuko konkurse, dar taip savęs nepažinojau, kaip dabar. Aš save įveikiau. Paskui vaidinau Andželikos Cholinos šokio spektaklyje „Tango in fa“. Po premjeros pamaniau: „Ką dar galiu padaryti? Degu naujomis gražiomis idėjomis ir noriu tame dalyvauti.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Moterų numylėtinis, sekso simboliu vadinamas Mantas mandagiai, bet kietai atsisako šnekėti apie šeimą. Tai jo šventovė ir net geltoniausias laikraštis nėra jo nutvėręs pernelyg meiliai bendraujančio su kita. Manto žmona, simboliška, vardu Ieva.

„Tai daugiau žiniasklaidos įdirbis, – bando suktis nuo seksualiausiojo titulo Mantas. – Man, kaip ir kiekvienam vyrui, moterų dėmesys malonus. Tai padeda gyventi, varo į priekį, verčia kiekvieną akimirką pasitempti. Tai labai svarbu.“

Jis džentelmeniškai nesileidžia į smulkmenas apie ypatingas moterų atakas – apie tai sklinda legendos. „Visko būna, tačiau negavau nė vienos trumposios žinutės su grasinimu iš meilės nusižudyti“, – sako Mantas.

REKLAMA

Beždžioniukų diskoteka

Dainininkas klubuose išpopuliarėjo su efektingais Freddie Mercury ir Robbie Williamso šou. Ar talentingo kūrėjo svetimi drabužiai neslegia? „Tai dar vienas mano kūrybos etapas, – pasakoja jis. –  Įsikūnyti į svetimą personažą nėra taip paprasta. Peržiūrėjau tūkstančius šių atlikėjų koncertų įrašų, studijavau kiekvieną dainą, judesį, reakciją. Buvo įdomu, kaip jie bendrauja su publika, ypač su moterimis.

Šie projektai –  žaidimas. Man smagu persikūnyti ir matyti, kad žmonės tuo tiki. Tomis akimirkomis jaučiuosi laimingas. Žmonės gauna tai, ką nuoširdžiai jiems ruošiau. Žiūrovai manyje mato tai, ką nori matyti. Mėgstu būti kitoks. Mėgstu apgaudinėti žmones.“

REKLAMA

Kas dar?

Nedidelėje Lietuvos pramogų rinkoje Mantas pasiekė labai daug. Kokie talentai dar neatskleisti? Gal jis dar tapo ar naktimis rašo eiles?

„Savo įgyvendintų gyvenimo galimybių nevadinu talentais. Tai darbas, kuris man teikia didžiulį malonumą. Kaip tai pavyksta, sprendžia kiti, – tvirtina Mantas. –   Man labai svarbi saviraiška, įvairios jos formos. Daugybė žmonių atlieka nuobodų darbą ir sėdi kontoroje „nuo iki“. Savaitės įvykis – savaitgalio žvejyba. Jie tyliai laidoja savo svajones.

Aš kabinuosi už gyvenimo, kuriame svarbiausia ne pinigai ir valdžia. Man atrodo, kad svarbiausia žmogui – saviraiška. Išbandžiau daug ką – dainuoju, nors nedrįsčiau savęs vadinti dainininku. Per 10 metų išleidau tik du albumus. Visos juose skambančios dainos – mano. Šokau ir televizijos šou, ir tikrame teatre. Save išbandžiau slalomo lenktynėse. Dabar mokausi jodinėti ir vaidinti. Esu godus gyvenimui, jo pasiūlymams. Man baisiausia, kad mano veikla, į kurią stengiuosi žiūrėti atsakingai,  netaptų tarnyba.“

REKLAMA
REKLAMA

Paslaptys

Mantas vedęs. Tačiau asmeninį gyvenimą slepia po septyniais užraktais. Tai jo tvirtovė ir ramybės uostas. „Čia atsigaunu, kai grįžtu namo išsitaškęs po savo veiklos“, – pasakoja Mantas. Vėliau netyčia prasitaria: „Namuose esu toks, kokio manęs visuomenė nepažįsta.“ Ar jis laikosi  vyriškos gyvenimo formulės: darbas–namai–darbas? „Tai neatsiejami dalykai“, – įsitikinęs Mantas. Kai klausiu apie sūnų Beną, retai matantį tėvą dėl šio saviraiškos projektų, dainininkas ilgai ir pinkliai šneka, kol galiausiai prisipažįsta: „Ar jau išsisukau?“

Baisiausia – tuštuma

Sekant Manto karjerą, norisi sušukti: „O, laimės kūdiki!" Ko tik jis neišbandė. Ir visur jam sekasi. Taip yra iš tikrųjų? Ar niekada neteko ropštis iš kūrybinių duobių?

„Nesu laimės vaikas, – prisipažįsta dainininkas. – Be nesėkmių nebūna džiaugsmo. Be juodų periodų neateina šviesūs. Labai sunkiai išgyvenu tuštumą. O tai nutinka dažnai. Beveik pusę metų repetuoji ir kvėpuoji tuo pačiu šokių ar dainų ritmu, su kūrybine grupe susigyveni kaip su šeima. Pusę metų neturi teisės susirgti, nors kartais jautiesi visiškai išsekęs. Šeštadieniais – tiesioginė transliacija. Sekmadienis – vienintelė laisva diena, kai guli lovoje paslikas. Pirmadienis – vėl nenumaldomas maratonas. Gyveni to gyvenimo pulsu. Ir staiga, skambant triumfo fanfaroms, reikia skirstytis. Viskas baigėsi?! O kas toliau? Tomis akimirkomis man būdavo baisu.“

REKLAMA

Svetimi gyvenimai

Mantas yra sąžiningai pelnęs pramogų pasaulio žvaigždės vardą, tačiau jį retai pamatysi šou grietinėlės vakarėliuose. „Esu pasyvus ir nemėgstu žaisti aukštuomenės gyvenimo. Man tai visiškai neįdomu, – prisipažįsta dainininkas. – Aš nežinau Kedžio istorijos, kas kada su kuo susitiko ar išsiskyrė. Nekonkuruoju su etatiniu aukštuomenės atstovų dešimtuku, kurių nuotraukų – pilni žurnalai. Nesu jų konkurentas. Nepavydžiu.

Stengiuosi atsiriboti nuo tokios informacijos, kad ji man netrukdytų gyventi. Nieko nesmerkiu ir neteisiu. Tiesiog nenoriu gyventi svetimų gyvenimų. Turiu daug įdomesnių užsiėmimų. Man viskas tinka, kas netrukdo man ir kitiems. Todėl visada noriu, kad ir su manimi taip elgtųsi."

Mantas ironizuoja, kad per 10 metų išleido net du albumus. „Nesiekiu rekordų, nenoriu kautis dėl vietų topuose. Kūryba ir produktyvumas – sunkiai suderinami dalykai. Natūraliai darau tai, kas man patinka, – aiškina dainininkas. – Man svarbiausia – saviraiška. Mėgstu duoti žmonėms tai, ko jie laukia. Mėgstu... jiems meluoti."

Liepos mėnesio GALA skaitykite:

Deividas Šemberas: man kraujas užverda retai

Kęstutis Jakštas – karaliaus Lyro žaibolaidis

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų