REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valdantiesiems priklausantis parlamentaras Evaldas Jurkevičius garsiai prakalbo apie Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų frakcijoje vyraujančią diktatūrą. Žilvinas Šilgalis rengiasi palikti Liberalų ir Centro Sąjungos frakciją.

REKLAMA
REKLAMA

E.Jurkevičius portalui Balsas.lt patvirtino, jog žodžiu informavo savo frakciją apie siekį stabdyti narystę joje. „Žodžiu informavau kolegas, jog noriu sustabdyti narystę konservatorių frakcijoje. Kitą savaitę galbūt apie tai pranešiu ir raštu. Tačiau turiu suderinti savo veiksmus su Klaipėdos miesto mūsų partijos skyriumi, todėl dar nesu visiškai tikras, ar trauksiuosi iš frakcijos" – sakė E.Jurkevičius.

REKLAMA

Paklaustas, kodėl nutarė palikti frakciją, E. Jurkevičius atsakė, kad jo netenkiną diktatas, įsitvirtinęs frakcijos veikloje. Parlamentaras tvirtina, jog jam nepriimtinas frakcijos darbo stilius, kai visi frakcijos nariai verčiami balsuoti vienodai, pagal iš anksto numatytą schemą.

Liberalcentristai irgi byra

Jau kurį laiką kita valdančioji partija – Liberalų ir Centro Sąjunga (LiCS) ieškojo kas galėtų būti spetintuoju frakcijos nariu. Mat iš jos ruošėsi trauktis ištikimas anksčiau pabėgusio Artūro Zuoko ginklanešys Žilvinas Šilgalis. Šiandien ši informacija jau pasirodė žiniasklaidoje.

REKLAMA
REKLAMA

Bėglys greičiausiai įsilies į Mišriąją Seimo narių grupę. Pats politikas žiniasklaidai savo planų nekomentuoja.

Liberalcentristai dabar jau desperatiškai turės ieškoti naujų sąjungininkų, tarp kurių minimi ir Tautos prikėlimo partijos frakcija ir intensyviai kalbinami atskiri krikščionių frakcijos nariai.

.................

Ši padėtis dar labiau apsunkins valdančiosios koalicijos galimybes laimėti svarbius balsavimus, nes jau ir dabar ji teoriškai kontroliuoja tik 70 iš 141 Seimo balso, nors ir išsilaiko susiderėjusi dėl paramos atskiriems sprendimams su trimis Valstiečių partijos atstovais.

Koalicijai dabar priklauso konservatoriai-krikdemai (45, - įskaitant E. Jurkevičių), Liberalų ir centro sąjunga (7,- įskaitant Ž. Šilgalį), Tautos prisikėlimo partija (7) bei Liberalų sąjūdis (11).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų