REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sekmadienį Panevėžyje atskiro starto lenktynėse geriausiais Lietuvos atskiro starto specialistais įrodė esą – Katažina Sosna ir Ignatas Konovalovas.

REKLAMA
REKLAMA

Atskiro starto lenktynėse vyrų grupėje startavo perpus mažiau dvirtininkų nei pirmąją čempionato dieną grupinėse lenktynėse – 17 (iš 31), o moterų grupėje tik trečdalis visų merginų – 13 (iš 31).

REKLAMA

23 metų panevėžietė Vilija Sereikaitė („Safi-Pasta Zara-Manhattan“), pernai buvusi antra po Dianos Žiliūtės, šiemet 14 sek. nusileido 19-metei vilnietei Katažinai, atstovaujančiai Italijos dviračių klubui „VC Vaiano Tepso Solaristech“ ir Lietuvos čempionate šventusiai savo pirmąją pergalę.


Iš kairės į dešinę - Vilija Sereikaitė, Katažina Sosna, Aleksandra SošenkoIš kairės į dešinę - Vilija Sereikaiė, Katažina Sosna, Aleksandra Sošenko

Štai pirmasis merginų 5-tukas:

1. Katažina Sosna „VC Vaiano Tepso Solaristech“ 25 km/33 min. 57 sek.

2. Vilija Sereikaitė „Safi-Pasta Zara-Manhattan“ +14 sek.

3. Aleksandra Sošenko „ACS Chirio-Forno d'Asolo“ +32 sek.

4. Svetlana Pauliukaitė „Safi-Pasta Zara-Manhattan“ +1 min. 00 sek.

5. Vaida Pikauskaitė Panevėžio KKSC-DSK „El-Eko-Sport“ +1 min. 4 sek.

...

13.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu, 24 metų panevėžietis, profesionalus dviratininkas Ignatas Konovalovas („Cervelo“),– jau trečius metus iš eilės iškovoja 1 vietą ir, pasak Vitalio Vareikio, portalui „Balsas“ pateikusio išsamų komentarą apie gegužės mėnesį vykusias prestižines „Giro d'Italia“ lenktynes bei Ignato Konovalovo vaidmenį jose, šis dviratininkas yra vienas geriausių atskiro starto specialistų šalia švedo Gustavo Larssono („Saxo Bank“) ir italo Marco Pinnoti („Columbia“),– kurie tapo atskiro starto lenktynių čempionais šiomis dienomis vykusiuose nacionaliniuose čempionatuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iš kairės į dešinę - Evaldas Šiškevičius, Ignatas Konovalovas, Ramūnas NavardauskasIš kairės į dešinę - Evaldas Šiškevičius, Ignatas Konovalovas, Ramūnas Navardauskas

Štai pirmasis 5-tukas:

1. Ignatas Konovalovas „Cervelo Test Team“ 30 km/36 min. 5 min. 5 sek.

2. Evaldas Šiškevičius „VC La Pomme Marseille“ +27 sek.

3. Ramūnas Navardauskas „VC La Pomme Marseille“ +1 min. 16 sek.

4. Edgaras Kovaliovas „VC La Pomme Marseille“ +1 min. 48 sek.

5. Gediminas Bagdonas „PWC Aliplast“ +1 min. 51 sek.

...

17.

2-4 pozicijose finišavo Prancūzijos klubo „VC La Pomme Marseille“ dviratininkai – Evaldas Šiškevičius (+27 sek.), Ramūnas Navardauskas (+1 min. 16 sek.) ir Edgaras Kovaliovas (+1 min. 48 sek.),– iš kurių du pirmieji atitinkamai 2 ir 3 vietas užėmė ir pernai (2009 m.).

REKLAMA

Nugalėtojų pakyla prieš metus (2009)Nugalėtojų pakyla prieš metus (2009): iš kairės į dešinę - Evaldas Šiškevičius, Ignatas Konovalovas, Ramūnas Navardauskas

Nedaug nuo prancūzų komandos atstovų trijulės atsiliko Belgijos klubo „PWC Aliplast“ narys Gediminas Bagdonas, vienintelis Lietuvos atstovas (vyrų grupėje) š. m. kovo pabaigoje vykusiame Pasaulio treko čempionate Kopenhagoje (Danija).

Gediminas Bagdonas (visos nuotr., įskaitant ir šią - iš asmen. dviratininkų alb.)Gediminas Bagdonas Panevėžyje (visos nuotraukos, įskaitant ir šią,- iš asmen. dviratininkų alb.)

Susiję tekstai:

Lietuvos plento čempionai – V. Kaupas ir A. Trebaitė

L. L. Sanchezas – geriausias ispanų atskiro starto specialistas

Liuksemburge triumfavo broliai Schleckai

Švedijoje atskiro starto čempionu tapo G. Larssonas

Lietuvoje, ir visoje Europoje, prasideda plento čempionatai

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų